Magazin

ŠOKIRANI DIREKTOR PREDUZEĆA ČIJA JE MLADA RADNICA (18) UMRLA: “Ona je došla na posao, a onda je…”

Napisao H. H.

Asim Hadžimahmutović, direktor preduzeća “Fortitudo” iz Travnika čija je radnica preminula jučer, na svoj osamnaesti rođendan i to nakon što joj je pozlilo na radom mjestu, kazao je za “Faktor” da se sve odigralo pet minuta prije početka radnog vremena.

“Djevojka je došla od kuće na posao i pet minuta prije početka radnog vremena pozlilo joj je. Zabolio ju je stomak i počela je gubiti svijest. Odmah je došla Hitna pomoć, ali je ona preminula na putu do bolnice”, kazao je Hadžimahmutović za “Faktor“…

Još uvijek u stanju šoka direktor ovog preduzeća za “Faktor” ističe kako prve informacije o onome što se dogodilo osamnaestogodišnjoj Ameli M., a koje su došle do njega, govore o tome da je imala slabo srce. Smrt je bila trenutna i doktori, iako su je pokušavali reanimirati, nesretnoj djevojci nisu mogli pomoći.

“Počela je raditi kod nas prije četiri mjeseca i vjerujte svi smo u šoku, tako je bila mlada. Jučer je u firmi nastala opća panika pa smo odlučili da zatvorimo fabriku i obustavimo rad jer smo svi pod snažnim utiskom njene smrti”, kazao je Hadžimahmutović.

Prema njegovim riječima, nema govora o tome, kako se špekulisalo, da radnici ove firme rade u nehumanim uslovima.

“Temperature su veoma niske i vjerujte nije lako zagrijati dvije hale u kojima boravi 850 radnika. Uslovi rada jesu otežani, svima je vjerovatno hladno po rukama, ali definitivno nisu toliko loši da bi doveli do ovoga”, kazao je Hadžiahmetović.

Iza preminule djevojke ostali su neutješni roditelji, te brat i sestra. Kako se saznaje, otac i majka preminule Amele nisu željeli da se obavi obdukcija njenog tijela, a kako bi se utvrdio stvarni uzrok smrti.

Policija Srednjobosnaskog kantona danas će nastaviti rad na ovom slučaju i utvrđivanju okolnosti pod kojima se sve odigralo.

Predsjednik Sindikata “Fortituda” Samir Hadžić večeras je također u izjavi “Faktoru” negirao da je djevojka preminula usljed izuzetno niskih temperatura u prostorijama fabrike. Također, ustvrdio je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo pomoć doktora.

Komentari

komentara