Magazin

Mještani sarajevskog naselja Sokolje u šoku: Dječija igra i znatiželja završila tragedijom

Šahin Omeragić, otac Enesa Omeragića, koji je jučer u Rajlovcu ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH pa potom počinio samoubistvo, kazao je kako više žali za poginulim vojnicima nego za sinom. (Samir Yordamoviç - Anadolu Agency)
Napisao H. H.

Sedamnaestogodišnji mladić stradao je danas u nesretnom slučaju u svojoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sokolje, kada je sa svojim mlađim bratom pronašao očevu lovačku pušku.

Navodno su braća uzela očevu pušku, te ju je jedan od njih počeo čistiti. Igrom slučaja, puška je bila napunjena, te je hitac navodno pogodio starijeg brata u glavu, pri čemu je mladić ostao mrtav na mjestu. Hitna pomoć je ubrzo stigla na mjesto događaja, ali 17-godišnjaku nije bilo spasa, piše “Faktor“…

Velika tragedija pogodila je sve mještane Sokolja, koji još u nevjerici prepričavaju šta se danas desilo. Prema riječima komšije ove porodice, otac je dugogodišnji lovac, pa odatle oružje u kući. Komšija, koji nije želio da mu objavljujemo identitet, kazao je kako je stradali mladić, inače, bio “zlatno” i primjerno dijete, te da još ne vjeruje šta se desilo.

“Bio je lijep kao slika, prepametan, trenirao je boks. Neko mi je kazao da je i otac bio u kući kad se tragedija dogodila. On je, koliko znam, bolestan i do sada je imao niz operacija, a majka je u trenutku nesreće bila na poslu. Nisu joj odmah smjeli ni javiti šta se dogodilo”, kazao je komšija.

Veliki broj prijatelja, komšija i porodice okupilo se večeras u kući stradalog mladića, kako bi porodici pružili riječi utjehe u teškim trenucima.

“Sve se dogodilo nekad iza podneva. Znam samo da je policija blokirala cijelu ulicu. To je bila dječija igra i znatiželja. Niko nije mogao ni pomisliti da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi. Svi smo još u šoku”, kazala je komšinica porodice.

Komentari

komentara