Magazin

GDJE JE SEVERININ PARTNER IZ FILMA? Poslije slave bogatom Hercegovcu je krenulo sve PO ZLU!

Napisao H. H.

Najpoznatiji kućni video na prostoru Balkana sa jednim od najbogatijih Hercegovaca do sada video je veliki broj ljudi, a glavni akteri postali su zvezde. Milan Lučić je 2004 godine bio u vezi sa Severinom Vučković, a njihov kućni video isplivao je u javnost. Severinina karijera je nakon toga krenula uzlaznom putanjom, dok je Milan u zemlju propao!

Prije desetak godina Milan Lučić bio je jedan do najbogatijih Hercegovaca, a vrijednost njegove imovine procjenjivala se na više od 600 miliona hrvatskih kuna. Skoro da nije bilo biznisa u koji Milan nije bio uključen: nafta, osiguranje, maloprodaja, bankarstvo, nekretnine… Međutim, u međuvremenu se njegov život okrenuo naglavačke! Lučić se inače rijetko kada pojavljivao u javnosti, a gotovo da ga nije ni bilo posljednjih godina otkako mu poslovi idu sve lošije.

Milan danas nije bogat kao nekada. Njegovo bogatstvo se prepolovilo, a austrijsko tužilaštvo je prošle godine protiv njega podiglo optužnicu u slučaju Hilltop. Teško je i pobrojati sve Lučićeve projekte u Hrvatskoj, a većinu njih prate brojne kontroverze i uglavnom su završili neslavno.

Sudbinu Lučićevih hrvatskih firmi dijele i njegove hercegovačke kompanije, a kako nema novca da podmiri višemilionske dugove prema državi, porezna uprava FBiH polako rasprodaje njegovu imovinu.

Komentari

komentara