Magazin

OBJAVLJEN NALAZ OBDUKCIJE: Otkrivena istina – evo da li je beba bila mrtva kada ju je majka bacila u rijeku?

Napisao H. H.

Obdukcijom tijela novorođenčeta iz Zvornika utvrđeno je da Suzana V. (31) nije ubila svoju bebu, već ju je rodila mrtvu, kao što su roditelji i tvrdili, prenosi SrpskaCafe. Nalaz obdukcije napravio je veliki preokret u istrazi i ispostavilo se da su Suzana V. i njen suprug Milan V. govorili istinu.

“Obdukcijom je utvrđeno da je Suzana V. rodila mrtvo žensko novorođenče, koje je imalo urođenu srčanu manu. Dakle, beba nije ubijena i na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja, ali je i dalje nejasno zašto je majka nakon poroda dijete bacila u Drinu”, rekao je izvor blizak istrazi.

On je pojasnio da se tu očigledno radilo o određenom genetskom opterećenju, što pojašnjava činjenicu da je Suzana V. i prije ovog slučaja imala dva pobačaja.Imajući u vidu nalaz obdukcije Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini će vjerovatno obustaviti istragu protiv Suzane V. za krivično djelo ubistvo djeteta pri porodu, a da li će eventulno odgovarati za neko drugo krivično djelo za sada nije poznato.

Podsjetimo, slučaj koji je šokirao javnost u BiH otkriven je u ponedjeljak ujutro kada je Suzana V. primljena u Dom zdravlja u Zvorniku radi ukazivanja ljekarske pomoći. Tom prilikom je utvrđeno da se ona preko noći porodila, a kako nije bilo ni traga bebi o svemu je obaviještena policija koja je utvrdila da se Suzana V. sama porodila pola sata iza ponoći. Porod je obavila praktično nasred ulice iza novogodišnjih štandova koji su postavljeni pored Narodne biblioteke u Zvorniku.

Ispostavilo se da je rodila mrtvu bebu, čije je tijelo potom odnijela i bacila u Drinu sa gradske plaže. Nakon dojave ribara tijelo bebe je juče izvučeno iz rijeke i prevezeno u Opštu bolnicu u Zvorniku na obdukciju, a majka je puštena da se brani sa slobode.Ubrzo se oglasio i Suzanin suprug Milan V. koji je tvrdio da je dijete mrtvo rođeno, a da ga je njena supruga bacila u rijeku zbog stanja u kome se nalazila i činjenice da su dva puta gubili djecu.

“Očekivali smo rođenje djeteta u martu, ali je zbog nastalih bolova supruga otišla kod doktora noću oko 00.30 časova. Vratila se sva krvava rekavši da joj je pukla cista, ne govoreći ništa o porođaju”, rekao je Milan novinarima u Zvorniku.

On je dodao da je sve saznao tek sutradan u policiji, tvrdeći da mu supruga nije smjela reći jer nije znala kako će reagovati.

“Da sam te večeri, kad je osjetila bolove, krenuo sa njom sve bi bilo drugačije. Da je makar neko u to vrijeme kada je počeo porod na ulici naišao bio bi svjedok ove priče”, rekao je Milan i dodao da je važno da je beba pronađena kako bi se izvršila obdukcija.

On je pojasnio da im je prvorođenče umrlo 2004. godine, kada je supruga bila u sedmom mjesecu trudnoće, nakon čega je sahranjeno, Milan je rekao da supruga nije mogla da prolazi kroz istu situaciju i “gleda sićušnu bebu u kutiji u kojoj je ponovo sahranjuje”. U međuvremenu su dobili kćerku i sina, ali je i četvrti porod prerano prekinut.

“Zbog zdravstvenih problema supruge izgubili smo i tu bebu. Sve nam je to teško palo i želim da sa svima podijelim ovu priču jer me u Zvorniku svi znaju”, rekao je Milan i dodao da svima želi da kaže istinu.

Komentari

komentara