Magazin

Imala je pogrdan nadimak Devojka iz vreće i svi su joj se rugali: Danas je jedna od najuticajnijih žena svijeta

Napisao H. H.

Opra Vinfri, voditeljka najgledanije emisije na planeti, kroz 24 sezone i više od 5.000 epizoda “Opra Vinfri šoua” ispričala je mnoge sudbine i rasplakala milione ljudi.

Pomogla je unesrećenim i nemoćnim, a upravo je njen život najbolja motivaciona priča. Od nimalo glamuroznog detinjstva postala je jedna od najpoznatijih, ali i najmoćnijih žena u šoubiznisu. Proglašena je za najbogatiju Afroamerikanku 20. veka.

Imala je pogrdan nadimak Devojka iz vreće i svi su joj se rugali. Danas je jedna od najuticajnijih žena sveta

Odrasla u skromnoj radničkoj porodici u Kozijusku u Misisipiju, često je nosila najamničko odelo od vreće za krompir. Vršnjaci su joj se zato rugali i dodelili joj pogrdan nadimak Devojka iz vreće.

Opra je gledala prijatelje koji su imali kućne ljubimce, pa je i ona u tu svrhu gajila bibašvabe. Kao i svako dete, želela je igračke, ali nije mogla da ih dobije od roditelja, pa je sama napravila lutku od sušenog klipa kukuruza.

A room full of flowers! lovely to be remembered by friends! #happybirthdaytome

A photo posted by Oprah (@oprah) on

Posle bakine smrti i preseljenja sa majkom kod rođaka u Viskonsin, preživela je i zlostavljanje rođaka, a bila je spremna da, poput svojih gostiju, ovo iskustvo podeli u svojoj emisij 1986. godine.

Od bežanja od kuće, popravnog doma, do pronalaženja utočišta u strogom ocu koji ju je vratio na pravi put, Opra je postala jedna od najboljih učenica, član konferencije za mlade u Beloj kući.

Od uspešne misice i glumice, sidro je bacila u novinarskom poslu, postala novinarka koja je razgovarala sa najuticajnijim ličnostima planete.

Tonight on CBS, 8/7c. #OprahandFLOTUS

A photo posted by Oprah (@oprah) on

Čini se da nema bolje motivacione priče od njene. I to je Opra – ništa nije stramota ispričati. Uvek nekoga može ohrabriti.

Komentari

komentara