Magazin

ZORAN MARJANOVIĆ: “Jedva čekam hapšenje!”

Napisao H. H.

Zoran Marjanović, muž brutalno ubijene srbijanske pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), rekao je da je njega i njegovu porodicu obradovala izjava direktora policije Vladimira Rebića da policija ima saznanja ko je usmrtio njegovu suprugu.

“Izjava direktora policije Rebića da srbijanska policija ima saznanja ko mi je ubio Jecu jedan je od svjetlih momenata u ovoj nesreći kroz koju smo prošli moja porodica i ja. Saznanja policije nas ohrabruju da se zločinac neće izvući i da će biti priveden pravdi.

Napominjem da od početka nisam sumnjao u rad policije, pogotovo što sam se uvjerio koliko su ti momci angažovani da se uhvati taj zločinac. Priznajem, osim ove izjave direktora Rebića, snagu i svjetlu tačku u mojoj tragediji su predstavljali policajci koji danonoćno rade na pronalaženju ubice. Sad kada znaju ko je ubica, vrijeme ću provesti u iščekvanju njegovog hapšenja, a nadam se da će to bitu uskoro”, rekao je Zoran Marjanović za “Alo!“…

Prema njegovim riječima, nijednog trenutka nije gubio nadu da će srbijanska policija riješiti slučaj i doći do osobe koja mu je otkinula dio srca i ubila majku njegove kćerke. On je još napomenuo da je cijela porodica prošla kroz mučne trenutke od Jeleninog ubistva, ali da nije klonuo duhom zbog kćerke i nada se će ubica odgovarati.

Tokom jučerašnjeg dana direktor policije Srbije Vladimir Rebić je rekao da zna ko je ubio pjevačicu, jer su ga o tome obavjestile kolege koje rade na tom slučaju, ali da o tome ne može da govori jer bi ugrozio istragu.

“Lično, mislim da znam ko ju je ubio, ali sačekaćemo prikupljanje dokaza. Tražimo dokaze koji su neoborivi. Ne smijemo da pogriješimo i uhapsimo nekoga ko nije izvršitelj krivičnog djela”, rekao je Rebić.

On je naveo da srbijanska policija posjeduje značajne dokaze i nijedan nije isključiv.

“Propusta u radu policije, kada je riječ o istrazi ubistva Jelene Marjanović, nije bilo, ali nijedna policija ne može riješiti slučaj odmah, a za komplikovaniji slučaj, kao što je ovaj, potrebno je vrijeme”, rekao je Rebić u jutarnjem programu srbijanske Televizije “Pink”.

Srbijanska pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je u subotu, 2. aprila. Njeno tijelo je pronađeno dan kasnije u kanalu punom vode u Crvenki, u Borči (Srbija). Jelenin nestanak prijavio je suprug Zoran nekoliko sati kasnije, a ubrzo potom policija je krenula u potragu za njom. Zoran je tada rekao da je sa suprugom i petogodišnjom kćerkicom krenuo u šetnju, a da je Jelena otišla da trči nasipom, nakon čega joj se izgubio trag.

Tokom policijske istrage saslušano je oko 500 ljudi, a i pregledani su svi snimci sa nadzornih kamera u Crvenki. Osim žitelja Crvenke, više puta policiji su izjave dali i članovi porodice Marjanović,piše haber.ba

Komentari

komentara