Magazin

Prognoza za novogodišnje veče!

Napisao H. H.

Ledeno i sa snijegom, u najkraćem glasi vremenska prognoza za novogodišnje veče.Prema dugoročnoj prognozi za sam doček padaće snijeg, a nekoliko dana prije i poslije biće uslova za “ledene dane”. To znači da bi tempereture mogle da budu ispod nula stepeni.

Snijeg bi trebalo da bude slabijeg inteziteta i ne bi trebalo dugo da se zadržava.

– Od 29. decembra ove pa do 2. januara sljedeće godine biće hladno i uglavnom suho (osim u novogodišnjoj noći) i stabilno vrijeme, sa uslovima za ledene dane. U tom periodu će jutarnje temperature će biti nešto niže, od -8 do 4, a dnevne od -1 do 3 stepena Celzijusovih – kažu meteorolozi.

Kako ističu, temperature koje nas očekuju ipak su u granicama prosjeka za ovo doba godine.

Za početak – kiša

Već početkom naredne nedjelje u nižim krajevima očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, koja bi mogla da pređe u susnježicu i snijeg ukoliko bude padala tokom noći kada su temeprature niže, međutim taj snijeg se neće zadržavati.

Jutarnje temeprature će biti od -5 do -1, a dnevne od 2 do 7 stepeni Celzijusovih, najavljuju meteorolozi.

Na planinama će snijeg padati već od naredne nedjelje. U nižim predjelima snijeg bi mogli da očekujemo i poslije Nove godine i to ukoliko bude padao tokom same novogodišnje noći, kada će biti ledeno hladno.

Inače, prema dugoročnoj prognozi, prve nedjelje nakon novogodišnjih praznika vrijeme će biti pretežno suho i hladno, međutim, postoje i šanse za padavine, u nižim predjelima kiša i susnježica.

Do pola metra snijega

Na planinama će tokom te, prve nedjelje nove godine padati snijeg, a snježni pokrivač samo u toku tih dana mogao bi da poraste za 20 do 50 centimetara, ističu meteorolozi.

Temperature će biti u prosjeku za ovo doba godine, od -6 do 2 ujutru, i od 1 do 8 stepeni Celzijusovih, tokom dana,piše ekskluziva.ba

Komentari

komentara