Magazin

ISPOVIJEST PRESTRAVLJENE KONOBARICE ‘Grebala sam rukama i nogama da mu se otmem. Znala sam da će, ako me odvuče u WC, aktivirati bombu…’

Napisao H. H.

Bilo je pola devet navečer, ponedjeljak, 5. prosinca. U gostionici Rubin u Ulici Ivana Mažuranića, uz 30-godišnju konobaricu i gazdu gostionice Zlatka Imerovića, bila su još četiri gosta. Poznata ekipa, česti gosti lokala.

U tom trenutku u gostionicu je ušao vidljivo pijan 33-godišnji mladić, konobaričin bivši dečko.

Izvadio je iz džepa ručnu bombu, izvadio osigurač i prijeteći bombom naredio gazdi lokala i gostima da izađu van kako bi se mogao obračunati sa svojom bivšom djevojkom, koja je prekinula njihovu dvomjesečnu vezu. Četvorica muškaraca izašli su van, vlasnik lokala Imerović odmah je s mobitela zvao policiju, a unutra se događala prava drama. Pijani nasilnik držeći bombu u ruci, počeo je tući svoju bivšu djevojku rukom po glavi i tijelu i vukao ju je prema WC-u.

Oteli mu bombu

– Branila sam se koliko sam mogla, grebala sam rukama i nogama da mu se otmem, jer sam znala, ako me odvuče u WC, aktivirat će bombu. U jednom trenutku uspjela sam mu se otrgnuti i kroz vrata sam pobjegla van, pred gostionicu. Tamo su stajali gazda i gosti lokala. Napadač je istrčao za mnom vičući i prijeteći da će me ubiti, da će nas sve dići u zrak. Sve vrijeme je mahao s bombom u ruci. Ne znam u toj strci je li se on pokliznuo i pao, ili su ga gazda i dvojica gostiju srušili, no on se našao na podu, a oni na njemu. Dok su ga gazda i jedan gost držali, treći mu je iz ruke uspio oteti bombu, cijelo vrijeme držeći okidač da bomba ne eksplodira. Ubrzo je došla policija i taj gost im je predao bombu – ispričala nam je vidljivo uplašena konobarica gostionice Rubin.

– Molim vas, nemojte me slikati niti mi navoditi ime, jer se jako bojim. Neću vam reći niti njegovo ime, jer on će izaći. Sada tek vidim na što je spreman. Prijetio mi je kada smo prekidali da ću požaliti, a ja sam mu rekla da me ne može silom zadržati. No, on je pokušao i to. Imala sam osjećaj da je spreman aktivirati bombu – rekla nam je 30-godišnja konobarica.

Vlasnik Rubina, dugogodišnji sisački ugostitelj Zlatko Imerović, rekao nam je:

– Ne treba mi takva reklama, ali sam svjestan interesa javnosti za ovu dramu. Poznam toga dečka i nisam mislio da je spreman na takvu budalaštinu. Kada je izletio van za mojom djelatnicom, nismo ni trenutka razmišljali i skočili smo na njega: ja, Radoslav i Ahmed. Radoslav i ja smo ga držali, a Ahmed mu je, pazeći da je ne aktivira, uspio iz ruke oteti ručnu bombu. Mi smo ga držali na tlu dok nije došla policija, a Ahmed je sa strane stajao držeći bombu – rekao je Imerović. Njegov stalni gost Radoslav posvjedočio nam je jučer da u trenutku napada na napadača nije uopće razmišljao o opasnosti od bombe.

Pili zadnje piće

– Prijetio nam je svima dok smo na miru pili zadnje večernje piće. Prijetio je našoj prijateljici konobarici. Hvala Bogu, uspjeli smo ga savladati bez posljedica, nadam se samo da neće tako brzo izaći – rekao nam je gost lokala. Gosti lokala zadržali su nasilnika do dolaska pripadnika Interventne jedinice PU sisačko-moslavačke koji su ga uhitili. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 33-godišnjak bit će priveden pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Komentari

komentara