Magazin

POBIĆU VAS SVE: Robijaš pokušao da ubije vjerenicu popularne Zvezde Granda!

Napisao H. H.

NOVI SAD – Marinu Perišić, djevojku pjevača Slobe Vasića, u četvrtak je pokušao da zadavi bivši nevjenčani suprug Strahinja Jovanović! U ekskluzivnoj ispovijesti za Kurir pjevač i njegova izabranica kažu da je nesrećna žena, koja je postala žrtva porodičnog nasilja, samo pukom srećom uspjela da se odbrani, ali da oni strahuju za živote jer je nasilnik na slobodi. Jovanović koji je odranije poznat policiji, kako kažu, zaprijetio je da će ubiti Marinu, Slobu i njenu djecu jer „nikad neće dozvoliti da započne život s nekim drugim“.

Divljaštvo

– Uplašeni smo, ne osjećamo se sigurno. On je čovjek iz kriminalnog miljea, koji je već bio u zatvoru. Plašimo se da su nam u ovom trenutku životi zaista ugroženi i da je spreman da ispuni svoje prijetnje. Naši životi su u pitanju – ovaj par u panici od nadležnih institucija traži pomoć „prije nego što bude kasno“.

– Te večeri, u četvrtak, pozvala sam ga da mu saopštim da ćemo se djeca i ja iseliti i da počinjem novi život sa Slobom. Tada je poludio, vikao je, pretio, ali ja sam mislila da možemo kao ljudi da razgovaramo ukoliko se sastanemo. Umjesto toga, doživjela sam veliki šok – prisjeća se ona te večeri.

– Djeca su bila u vrtiću i on je insistirao da ih ne dovodim prije nego što se vidimo. Ipak, tu je bila moja sestra, koja je u sedmom mjesecu trudnoće. Čim je ušao, povukao me je za ruku, odvukao u sobu i zatvorio vrata. Ščepao me je za vrat i počeo da me davi. Stiskao me je toliko jako da sam na trenutak izgubila vazduh. Ne znam ni sama kako, ali uspjela sam da skupim snagu i da se na trenutak oslobodim stiska i dozovem sestru. Utrčala je u sobu i uspjela da se ispriječi između nas. Strahinja je urlao: „Nećeš živjeti s nekim drugim. Prije ću da te ubijem“, i onda me opet ščepao za vrat – priča uplašena žena. Ona navodi kako bi je zaista ubio da nije bilo sestre da je, iako trudna, brani.

Prijetnje

– Kad me je drugi put pustio, istrčao je iz kuće i doviknuo nam: „Idem po pištolj. Ubiću tebe, njega i djecu!“ Pokušao je da se vrati i uđe ponovo, ali je sestra uspjela da zaključa vrata, a potom sam pozvala policiju – dodaje ona.

PLAŠIMO SE DA GA NEKO U POLICIJI ŠTITI

Pjevač „Granda“ i njegova djevojka kažu za Kurir da sumnjaju da neko pokušava da zaštiti Strahinju Jovanović, koji je poslije samo 15 minuta pušten iz stanice policije, u koju je priveden tog dana pošto ga je Marina prijavila za pokušaj ubistva.

– Ne želimo nikoga da optužujemo, naročito ne da generalizujemo stvari, jer policajci, da tako kažemo, u uniformama su bili krajnje korektni, ali inspektor na našem slučaju i tužilac ponašali su se kao da smo mi krivci, a ne žrtve. Ništa nisu učinili da utvrde da li čovjek s dosijeom zaista ima oružje kojim nam prijeti, nisu željeli na uvid njegove prijeteće poruke, a nama je čak savjetovao da nema potrebe da idemo u Urgentni centar, kako bi ljekari konstatovali povrede – pričaju oni za Kurir. Kako kažu, inspektor je čak bio upoznat sa činjenicom da je nasilnik promijenio brave na kući i zabranio Marini da ode po svoje i dječje stvari, ali ništa nije učinio da im pomogne.

NEMA ŠANSE DA ODEM U ZATVOR

Prema riječima „Grandove“ zvijezde i njegove izabranice, nasilnik je Marininoj sestri poslao SMS u kojem je napisao: „Iz policije sam izašao, neka se ne nada da ću ići u zatvor.“

DJECU NE PUŠTAJU NI U VRTIĆ

Očajni zbog agonije kroz koju prolaze, kažu da njihovi životi od toga dana nisu isti. Marina ne ide na posao, a kao majka dvoje djece, plaši se da se i na trenutak razdvoji od njih.

– Skoro četiri sata trajalo je saslušanje, ispričali smo sve što se dogodilo. I dok smo sjedili tamo, slao je prijeteće poruke. Pozvao je čak i moju drugaricu, kojoj je rekao da će „da mi prosvira glavu“ – priča za Kurir ovaj par, koji se od tog dana ne kreće slobodno u gradu u kojem živi.

Komentari

komentara