Magazin

Apel za pomoć: Samohrana majka Fatima Zametica bori se za život teško oboljele kćerke…

Napisao A. K.

Tužnih životnih priča u Bosni i Hercegovini, koje tjeraju suze na oči, ima puno i sve ih je više… Ovo je jedna od onih čija vas sudbina potresa duboko, a najviše boli spoznaja da pomoći nema od onih čija je to službena obaveza.

Fatima Zametica, samohrana majka koja sa dvije kćerke živi u sarajevskom prigradskom naselju Hrasnica, kucala je na brojna vrata općinskih i gradskih službi, ali rješenja koje bi joj olakšalo muke ili omogućilo bar donekle pristojan život – nema.

Fatimina mlađa kćerka je teško bolesna, dijagnosticirani su joj cerebralna paraliza i tumor, osim toga je i nepokretna, piše “Depo“…

Bolna priča porodice Zametica dospjela je u medije prije četiri godine i pokrenula mnogobrojne građane u Sarajevu i BiH, ali i iz dijaspore, koji su prikupili neophodnu pomoć i za kratko majci i njenim kćerkama vratili osmijeh na lice. Međutim, bila je to jednokratna pomoć, a Fatima je nastavila da se bori za život svojih kćeri iz dana u dan.

Potrebno im je sve: hrana, garderoba, novac, lijekovi… I svaka pomoć je dobrodošla. Žive u Hrasnici u ulici Šehitluci broj 5, a broj telefona Fatime Zametica za sve one koji mogu i žele pomoći ovoj nesretnoj porodici je (+387) 061 272 467

Komentari

komentara