Magazin

POSLIJE SMRTI TEODORE KAĆANSKI: Svi zanijemili od bola

Napisao H. H.

Porodica i prijatelji u šoku. Podlegla teškim ranama od hitaca u vrat, stomak i nogu

NOVI SAD – I posljednji tračak nade da će Teodora Kaćanski (30), uprkos teškim ranama od metaka, dobiti najvažniju bitku u životu, njenoj porodici, prijateljima i poznanicima se ugasio u utorak uveče oko 20.30, pišu “Novosti“.

Duboko potreseni, ne mire se sa surovom istinom da su je zauvijek izgubili. Njeni najbliži, otac Žarko, sestra Simonida i brat Nikola zanijemili su od bola. O velikoj nesreći, koja ih je zadesila, nemaju snage da govore.

– Molim vas, imajte razumijevnja, zaista niko ne može da priča. Nema tu šta da se kaže, ogromna je ovo tragedija – čuli smo od rodbine i prijatelja, okupljenih u domu Kaćanskih.

Svi koji su poznavali tridesetogodišnju instruktorku fitnesa vjerovali su da će njen mladi organizam izdržati i da će uspeti da se izbori sa teškim povredama, iako je od trenutka kada je pucano u nju bila u kritičnom stanju. Od pet metaka, koliko je maskirani muškarac ispalio u crni džip “rendž-rover”, Teodoru su pogodila tri: u vrat, stomak i nogu.

Kobni hici odjeknuli su u trenutku dok je sjedilana mjestu vozača, nameravajući da preparkira vozilo. Samo nekoliko trenutaka prije toga, ona i njen momak Nenad S. (39) su stigli ispred zgrade u Vardarskoj ulici, gde su živjeli zajedno prethodnih godinu dana. On je otišao do stana na petom spratu, a Teodora je ne izlazeći iz vozila sa suvozačevog mjesta prešla na vozačko sjedište.

Maskirani napadač je baš tada istrčao iz žbunja i šipražja na obližnjem placu i pucao u stranu džipa gde sjedi vozač i potom pobjegao.

– Ispituju se svi kontakti njenog mladića, njegovi poslovi i da li je, eventualno, sa nekim bio u sukobu, kako bi se utvrdilo da li je on sam bio meta. Iako je mala vjerovatnoća da je namerno pucano u djevojku, ne prenebregava se ni ta mogućnost – saznajemo nezvanično.

Po dosadašnjim saznanjima, Teodorin momak iza sebe ima oko 15 krivičnih prijava, uglavnom zbog krađa, džeparenja i prikrivanja, a, navodno, bavio se i trgovinom automobilima.

Komentari

komentara