Magazin

Nevjerovatno: NAKON POTRESA pojavili se morski psi na ulicama gradova u Japanu!?

Napisao H. H.

Nevjerovatna fotografija se odmah nakon potresa pojavila na društvenim mrežama.

Jak potres sa magnitudom od 7.4 potresao je sjeveroistok Japana u utorak ujutro, nakon čega se pojavio strah od razornog cunamija, kakav je 2011. godine pogodio ovu zemlju, pa su neki stanovnici počeli bježati i u brda, piše portal “Doznajemo“.
Nevjerovatna fotografija se odmah nakon potresa pojavila na društvenim mrežama, a jedan stanovnik Fukushime je navodno uspio zabilježiti fotografiju iz svog automobila.

Na fotografiji se može vidjeti kako morski pas “opušteno” pliva ulicama ovog grada, a u opisu fotografije stoji kako nivo vode konstantno raste…

Na društvenim mrežama se vodi rasprava da li se radi o fotomontaži ili o autentičnoj fotografiji.

***

Inače, u posljednjih više od dvije godine ovo je prvi potres sa magnitudom od 7 ili više na ovom području, a mnogi se sjećaju katastrofe u Fukushimi i tamošnjoj nuklearnoj centrali od prije nekoliko godina.

Vatrogasci su potvrdili da je nekoliko ljudi u Fukushimi pretrpjelo manje povrede, a strahuje se da bi moglo biti novih potresa.

Ipak, uprkos početnim strahovanjima, pokazalo se da zemljotres u utorak ujutro nije izazvao tako snažne posljedice, pa je u 12:50 opozvano upozorenje na cunami.

Komentari

komentara