Magazin

U ZVEZDAMA GRANDA TAKMIČARI NEMAJU PRAVO NA SLOBODU MIŠLJENJA: Održao Karleuši predavanje pa ga izbacili iz takmičenja

Napisao H. H.

U “Zvezdama Granda” pravi haos je nastao poslije nastupa Novaka Stankovića, zbog kojeg je počela burna rasprava u studiju a najglasnija je bila Jelena Karleuša.

Nakon što su ostali članovi žirija konstatovali da Novak, koji inače studira etnomuzikologiju, nije baš najbolje otpjevao numere “Kako si majko, kako si oče” i “Plačite oči moje”, na scenu je stupila Karleuša koja je žestoko iskritikovala Stankovića, piše “E-turneja“.

– Ti kao student muzikologije bi morao da znaš da Jašar i Šaban nemaju nikakve veze sa tradicionalnom muzikom. Imaš 21 godinu a pjevaš kao matorac od 54 godine, zvučao si dosadno, kao smarač, šta će to tebi – u jednom dahu je izgovorila Karleuša.

Dok je Novak pokušavao da joj odgovori, Jelena ga je prekinula nekoliko puta, a onda joj je on uzvratio istom mjerom, upao u riječ i održao joj pravo predavanje.

– Slažemo se u tome da pjesmu “Kako si majko, kako si oče” nisam otpjevao dobro, ali nazvati takvu numeru, koja živi četrdeset godina, urlatorskom i džiberskom, je u najmanju ruku nekorektno – rekao je Novak koji je dobio gromoglasan aplauz, ali tu se rasprava nije završila…

U baražu, Novak je ispao a prošao je daleko slabiji takmičar koji je do baraža stigao zahvaljući glasu Saše Popovića , koji mu je pritisnuo taster kako bi mogao otpjevati drugu pjesmu.

Komentari

komentara