Magazin

Stravičan zločin potresao Banjaluku!

Napisao H. H.

Ubica ostavio oproštajno pismo!

.Na mjestu stravičnog zločina u Dragočaju kod Banjaluke policija je pronašla oproštajno pismo za koje se vjeruje da bi moglo da da odgovor zašto je Radojica Golemović (60) ubio svog sina Božidara (19) i suprugu Brankicu (47), nakon čega je presudio sam sebi raznevši se ručnom bombom, saznaje SrpskaCafe.Izvor blizak istrazi kaže da je pismo tokom uviđaja zatečeno u kući Golemovića, ali njegov sadržaj za sada nije poznat.

“Utvrđeno je da se tu radi o dvostrukom ubistvu i samoubistvu, odnosno da je Radojica nožem ubio suprugu i sina, a potom je presudio sam sebi. Motiv ove jezive tragedije još se istražuje i vjerujemo da će u rasvjetljavanju zločina pomoći i pismo koje je pronađeno u kući” – rekao je izvor blizak istrazi.
On kaže da je Brankičino tijelo pronađeno na krevetu u sobi, dok je Božidarovo tijelo zatečeno iza ulaznih vrata kuće. Iako je nož kojim su ubijeni zatečen u Brankičinom tijelu sumnja se da je ona bila prva žrtva krvavog pira njenog supruga.

“Tragovi ukazuju da je Radojica prvo ubo suprugu, a potom sina, da bi se potom vratio u sobu i nju ponovo ubo nožem. Na njenom tijelu su zatečene dvije rane, a na Božidarovom jedna. Sumnja se da je nakon toga otišao do šupe iz koje je uzeo ruksak u kome su bile ručne bombe i određena količina eksploziva TNT. Jednu bombu je aktivirao u rukama i tako je ubio sam sebe” – pojasnio je naš sagovornik.

Ruskak sa bombom i eksplozivom, koji se nije aktivirao, zatečen je pored raskomadanog tijela Radojice Golemovića. Zbog toga policija nikome nije dozvolila da priđe na 200 metara od mjesta zločina, a bombe i eksploziv bezbjedno je uklonila ekipa Civilne zaštite.Porodična tragedija, koje je šokirala Banjaluku, dogodila se oko pet časova ujutro, a sve je tek šest sati kasnije otkrio radnik „Elektrokrajine“ koji je došao da očita brojilo za struju na kući Golemovića. Nakon što je ugledao raskomadano tijelo, električaru je u šoku otrčao u komšiluk gdje su jedva uspjeli da ga smire. Kada im je objasnio šta je zatekao u dvorištu Golemovića komšije su pozvale policiju koja u kući pronašla još dva tijela.Na lice mjesta okupili su se članovi ožalošćene porodice, koji su sa suzama i nevjericom posmatali policijski uviđaj. Niko ne može da vjeruje šta ih je snašlo i kažu da ništa nije ukazivalo na ovu tragediju. O Radojici Golemoviću svi imaju samo riječi hvale.

“Radojica je bio veoma dobar čovjek i niko ne može da vjeruje da je on bio u stanju da počini tako stravičan zločin. Bio je omiljen u selu, radio je kao električar u UniCredit banci i komšijama je često znao da popravlja razne uređaje, a da za to ne uzme ni jednu marku. I dalje ne vjerujem da je on mogao da naudi svom sinu i supruzi “– kroz suze je rekao rođak porodice Golemović.
Oni kažu da je Božana bila domaćica, dok je Božidar bio maturant elektrotehničke škole koji je imao odlične ocjene.

Komentari

komentara