Magazin

Zbog nesretne ljubavi zadavila i zakopala tek rođenu bebu

Napisao H. H.

Nakon pet godina fočanski kraj ponovno je potresao stravični slučaj čedomorstva. Ovoga puta je 19-godišnja Senada K. uhapšena zbog sumnje da je u selu Krševina kod Foče nakon porođaja zadavila svoju mušku bebu i zatim je zakopala.

Ovaj nemili slučaj dogodio se još 14. augusta u selu Krševina kod Foče, ali je Senada uhapšena tek prije dva dana. U međuvremenu je sve i priznala.

“Dobili smo operativnu obavijest o mogućem čedomorstvu te djevojku pozvali na informativni razgovor. Ona je pri ispitivanju inspektorima priznala da je u blizini porodične kuće rodila živo muško dijete i odmah ga zadavila, a potom zakopala. Navela je i ime oca. Nakon toga je zatražen nalog Osnovnog suda Foča, pa su tužitelj i sudski vještak stigli na mjesto nemilog događaja, gdje su zatečeni i ekshumirani ostaci novorođenčeta pa prebačeni u prosekturu fočanske bolnice. Tu će biti obavljena sva potrebna medicinska vještačenja. Naime, tijelo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi da li je riječ o muškom ili ženskom djetetu. Zbog toga je tužilac i naredio da se obave vještačenja, kao i DNK analiza utvrđivanja očinstva. Osumnjičena za kazneno djelo ubistva djeteta pri porođaju puštena je da se brani sa slobode, potvrdili su iz CJS Istočno Sarajevo, piše “Večernji“…

Neslužbeno, policiju su alarmirali mještani ovog sela koji su ranije primijetili da je Senada trudna, ali i to da odjednom više nema trudnički trbuh, ali ni dijete.

“Kako se moglo čuti, inspektori su ostali zgroženi kada su pronašli tijelo bebe jer je bilo u fazi raspadanja. I mi smo ostali šokirani što je odlučila ubiti tek rođenog sina. Poznajem tu porodicu i mislim da je roditelji ne bi puno osuđivali da im je dijete donijela u kuću. Ovako su svi ostali nesretni. Senada je neko vrijeme imala momka, ali ga kasnije nisam viđala niti ga je ko spominjao. Vjerovatno je svemu pridonijela nesretna ljubav”, zaključuje komšinica.

Inače, Foču je prije tačno pet godina šokiralo još jedno monstruozno ubistvo djeteta. Tada je Nermina Bajrović tek rođenu bebu nožem više puta izbola po grudnom košu i vratu, a tijelo bacila u poljski toalet.

Slučaj se otkrio kada je došla u bolnicu s obilnim krvarenjem, a doktori su utvrdili da je netom rodila. Konačno, ova godina ostat će u analima kriminalistike nakon što se otkrilo da je Sanja Bogojević iz Trnjana kod Doboja, uz pomoć majke Vojkane, dala ubiti i baciti svoje tri bebe.

Komentari

komentara