Magazin Zdravlje

NIKOLETI TUMOR ŽIVI NA LICU: Svi me izbjegavaju, ne smijem ni po djecu u školu, a operacija može da ME UBIJE!

Nikoleta Lezeriju (28) od rođenja živi sa ogromnim vaskularnim tumorom u oku. Benigni tumor stalno krvari i uvećava se iz dana u dan.

Zbog svog izgleda, Nikoleta u selu živi kao pustinjak, jer je mještani stalno ismijavaju, prenosi “Telegraf“…

Ona živi u malom selu na sjeveroistoku Rumunije. Kaže da je tumor u početku bio kao zrno kukuruza, a da je rastao zajedno s njom. Kad je krenula u školu, Nikoletine muke su se uvećale.

“Shvatila sam da me djeca izbjegavaju i da zure u mene. Tada sam shvatila da se razlikujem od ostalih”, priča Nikoleta.

Još kao djevojčica postala je meta maltretiranja.

“U početku sam se stalno plašila, jer sam se bojala da će me u školi neko udariti. Sada kad imam svoju djecu, nikad nisam mogla da idem do grada, ni na posao, pa čak ni u vrtić na roditeljski sastanak. Morala bih uvijek da idem narednog dana, jer me se drugi roditelji gnušaju i plaše”, kaže očajna Nikoleta.
U želji da doktori što prije odrede dijagnozu, roditelji su je doveli na skeniranje u lokalnu bolnicu. Tamo su joj rekli da će izraslina rasti, kako i ona bude rasla. Doktori su, ranom intervencijom, mogli da spriječe rast tumora, ali do trenutka kada je napunila 18 godina, tumor je “preuzeo” pola lica.

Doktori planiraju operaciju izrasline, ali prvo moraju da je smanje, da bi tako spriječili veliki gubitak krvi tokom operacije. Sa sela na krajnjem sjeveroistoku, Nikoleta će morati vozom da putuje do Temišvara kako bi primala neophodnu terapiju.

Doktor Zorin kaže da se ne usuđuje da odmah ukloni tumor.

“Tumor je toliko veliki i oštetio je krvne sudove, prodro u jagodične kosti i vilicu. Kad bismo samo zasijekli ovaj tumor, Nikoleta bi umrla od krvarenja”, kaže dr Zorin, jedan od doktora u mnogobrojnom timu specijalista koji će pokušati da pomogne Nikoleti da živi kao zdrava žena.

Komentari

komentara