Magazin

Onesvijestila se – Dobila telefonski račun od 12 kvadriliona eura

Napisao admin

Francuskinja Solenne San Jose je dobila sudsku presudu protiv mobilnog operatera Bouygues Telecoma koji joj je nedavno poslao mjesečni račun od blizu 12 kvadriliona eura.


Žena (Foto: Cure.ba)

Solenne je radila kao nastavnica, a nakon što je ostala bez posla, podnijela je zahtjev za otkazivanje svog telefonskog broja. Kada je prije nekoliko mjeseci dobila račun za telefon na kojem je pisao iznos duga od 11.721.000.000.000.000 eura, Solenne se onesvijestila.

Prema pisanju agencije Anadolija, kad je otišla u ured telekom operatera i žalila se na iznos na računu, koji je poređenja radi za šest hiljada puta veći od godišnjeg ekonomskog proizvoda Francuske, službenici Bouygues Telecoma su joj kazali da je riječ o računu koji je već isprintan i da ga je nemoguće promijeniti. Službenici telekoma su joj ponudili olakšice, kao da naprimjer ogromni “dug” plati u ratama. Francuskinja je ogorčena podnijela tužbu protiv telekoma i dobila parnicu. Sud je donio odluku da se dug na računu preinači u dug od 117,21 eura.

Zvaničnici telekom operatera su prihvatili odluku suda i u znak dobre volje izbrisali dug svog klijenta. „Umalo da doživim srčani udar kad sam vidjela račun. Nisam mogla ni izbrojati koliko nula je bilo“, kazala je Solenne.

cure.ba

Komentari

komentara