Magazin

Reklama u trajanju od 30 sekundi – Reklama za pelene podijelila javnost (VIDEO)

Napisao admin

Dojenje u javnosti upravo je postalo još – javnije. Nova reklama za Luvs pelene ponovo je pokrenula debatu o mamama koje doje na javnim mjestima.


dojenje bebe (foto:cure.ba)

Reklama u trajanju od 30 sekundi koju je kreirala agencija Saatchi & Saatchi počinje tako što mama doji dijete u restoranu prekrivena ćebencetom. Dvije godine kasnije, ista mama, isti restoran, nova beba, bez ćebenceta. „Hej, ovdje gore”, kaže mama zapanjenom konobaru koji ne može da skrene pogled sa njenog poprsja.

„Do drugog djeteta svaka mama postane ekspert”, krilatica je reklame. Ipak, prava poruka, smatraju oni kojima se dopala ideja, jeste promocija dojenja u restoranu.

Jedni su reklamu nazvali „trijumfom samouvjerenih majki koje se ne stide dojenja u javnosti”, a Facebook profil Luvs pelena prikupio je preko 7.000 „lajkova”.

Međutim, druga polovina Amerike je šokirana. „Hvala Luvs-u što nam je pokazo najgore u ženama”, napisao je jedan komentator. „Neke ipak treba da nauče šta je to skromnost i da nije u redu da pokazujete svoje dojke cijelom svijetu”, dodao je drugi.

U posljednje vrijeme dojenje je preraslo u pitanje prava žena. Mnoge mame nailaze na negodovanje „moralnih čistunaca” u restoranima i prodavnicima zbog ovog gesta, neke su čak ukorijene na radnom mjestu zbog toga.

Ipak, sve je veći broj njih koje smatraju da su bebine potrebe ispred pitanja diskrecije čak i kada prekrivanje ćebencetom ne funkcioniše uvijek kako treba.

„Ako vas dojenje vrijeđa, onda previše blenete u majke”, jedan je od komentara na Fejsbuku.

Predstavnica Luvsa, pak, smatra da se reklama više bavi životnim iskustvom nego ideologijom.

„Spot je naišao na veliko odobravanje među mamama”, kaže Triša Higins, PR kompanije. „On je zasnovan na činjenici da je roditeljstvo znatno lakše sa drugim djetetom a dojenje u javnosti samo je jedna od mnogih stvari u vezi sa kojima se majke osjećaju samopouzdanije”.

Ova kampanja je došla u dobar čas za brend koji se još uvijek nije sasvim oporavio od titule „Najgora reklama u SAD” koju je ponio prošle godine za spot o takmičenju beba u vršenju velike nužde.

cure.ba

Komentari

komentara