Magazin

Avanturista – Ber Grils u novoj emisiji o preživljavanju u divljini

Napisao admin

Avanturista Ber Grils (Bear Grylls), nekadašnja zvijezda Diskaverijevog serijala 'Man vs. Wild' (Čovjek protiv divljine) dobiće sličan posao u novom serijalu televizijske mreže En-Bi-Si (NBC) 'Get Out Alive'.


Ber Grils (foto:cure.ba)

NBC je saopštio da će Grils u “Get Out Alive” (Ostati živ) voditi dva takmičarska tima u divljinu. Prema njegovim riječima, takmičari će učiti vještine preživljanja i timske vještine, ali će morati da iskuse i malo bola prije no što na kraju budu nagrađeni.

“Get Out Alive” će početi da se prikazuje sljedećeg ljeta. Grils će biti koproducent serijala zajedno sa studijem Elektus (Electus) koji vodi Ben Silverman, jedan od bivših NBC-jevih šefova.

U “Man vs. Wild”, Grils je iskušavao sopstvene vještine preživljavanja u najopasnijim divljinama na planeti.

Još 1998. ostvario dječački san – postao je najmladji Britanac koji se popeo na Maunt Everest, i time je ušao u Ginisovu knjigu rekorda. To se dogodilo samo 18 mjeseci pošto je teško povredio leđa.

Učestvovao je u još nekoliko ekstremnih podviga na Antarktiku, na Himalajima i drugim mjestima, a 2010. godine je u gumenom čamcu, opremljenom za razbijanje leda prošao kroz Sjeverozapadni prolaz na sjeveru Kanade.

cure.ba

Komentari

komentara