Magazin

Billboard joj odaje počast – Katy Perry dobit će nagradu za ženu godine!

Napisao admin

Katy Perry u petak će navečer, 30. septembra u New Yorku, dobiti nagradu za Billboardovu ženu godine u području muzike te tako zaokružiti godinu u kojoj je dominirala muzičkim listama, snimila 3D film te odradila svjetsku turneju.


Katy Perry (Foto: Cure.ba)

Pop zvijezda postala je poznata odmah po lansiranju singla “I Kissed a Girl” s hit albuma “One of the Boys” te ponovno krenula u pohod na ljestvice s “Teenage Dream” albumom iz 2010. godine. Potonji se album prodao u više od 2.5 miliona primjeraka samo u SAD-u i preko 100 sedmica se zadržao na Billboardovih 200 najboljih, prenosi Index.

Prodala je više od 48 miliona singlova u Americi, a među njima su dominirali “Firework” i “California Gurls” koji su uvršteni u top 30 najskidanijih pjesama svih vremena, prenosi Billboard.

Njena “California Dreams” turneja rasprodana je u više od 124 arene, a dio novca zarađen od prodaje ulaznica doniran je u humanitarne organizacije poput Crvenog krsta i slično.

Osim toga, turneja je dokumentirana u filmu “Katy Perry: Part of Me” u kojem je pjevačica glumila i kojeg je producirala.

U maju ove godine u Las Vegasu, Perry je predstavila svoj posljednji hit singl pod nazivom “Wide Awake” te sve prisutne ostavila bez daha impresivnom izvedbom.

“Katy Perry na sceni se pojavila prije pet godina i već je postigla više od onih koji se ovim poslom bave čitav svoj život. Ponosni smo što možemo proslaviti ova nevjerovatna postignuća i posljednjih 12 mjeseci odajući joj počast s nagradom za Billboardovu ženu godine u domeni muzike”, izjavio je Bill Werde – Billboardov izvršni direktor.

cure.ba

Komentari

komentara