Magazin

Jezivo rješenje – Odsjekao sam sebi ruke kako bi prestao krasti!

Napisao admin

Ali Afifi, 27-godišnji Egipćanin koji nije mogao prestati krasti, odlučio je pribjeći jezivom rješenju zbog svog neizdrživog osjećaja krivnje – odsjekao si je obje ruke.


Ali Afifi (Foto: Cure.ba)

Naime, Afifi tvrdi kako se na taj način – odsjekavši si obje ruke, bori protiv vraga koji ga tjera da krade, piše Emirates 24/7. Ali Afifi se uputio do glavnog željezničkog kolodvora u zapadnom egipatskom gradu Tanta te stavio podlakticu jedne ruke na tračnice, čekajući voz. Prolaznici su u šoku gledali ovaj užas.

Međutim, rekao je kako mu to ipak nije pomoglo. Stoga je odlučio odsjeći si i drugu ruku kako bi bio potpuno siguran da nikada više neće krasti, rekao je egipatskim novinarima.

Afifi je zamolio muslimanskog učitelja da mu odsjeće ruke zbog toga što on ne može pobijediti u ‘ratu s đavlom’ te zato stalno krade, prenosi dnevnik.hr. ‘Učitelj je odbio moj zahtjev, rekavši da on nije ovlašten donositi takve odluke te mi je savjetovao da se pokajem i potražim božju pomoć. Tada sam odlučio odsjeći si ruke’, objasnio je Afifi.

cure.ba

Komentari

komentara