Magazin

NEVJEROVATNA PRIČA – Brine o 50 lutaka kao da su djeca: Presvlači ih, pere i spava sa njima i čak ih vozi na izlete (FOTO)

Napisao admin

LONDON – Kada su majci petoro djece Alice WInstone rekli da ne može više imati djece zbog zdrastvenih razloga, ona je ostala odrešita da napuni svoju kuću bebama. Tridesetdevetogodišnja Britanka je bila toliko spremna da se brine o djeci da je odlučila kupiti 50 lutaka koje imaju izuzetnu sličnost s pravim bebama.


lutke (foto:cure.ba)

Vinstonova je sedam godina sakupljala vjerne kopije beba od plastike i na njih potrošila više od 15.000 eura. Njena opsesija s lažnim bebama, od kojih neke koštaju 1.500 eura, koštala ju je 70 dolara mjesečno i dovela je to toga da ju je napustio muž. Ona je kupila svoju prvu lutku Emili za 220 eura kada ju je vidjela na poleđini magazina i “odmah se zaljubila u nju”. 

Uprkos protivljenju njenog muža Krisa Britanka je bila zapanjena koliko je vezana za lutku. Nakon što je zatrudnila sa svojim petim djetetom ljekari su joj rekli da ima poremećaj krvotoka zbog čega joj naredne trudnoće mogu biti rizične. Njeno stanje joj takođe ne dozvoljava da radi i umjesto toga svakodnevno se brine o svojim 50 plastičnih beba koje je do tada sakupila. Ona ih presvlači, pere i spava sa njima i čak ih vozi na izlete. 

“Pokušala sam držati mačke i čak čuvati stariju djecu, ali nisam mogla podnijeti dio kada sam se opraštala od njih. Počela sam zato paziti na lutke jer toliko liče na prave bebe i osjećam posebnu vezu sa njima”, kaže ona.

Vremenom je Vinstonova postala veoma zaštitnički naklonjena prema lutkama i brinula se da im se njena prava djeca ne približavaju. Na kraju je preselila lutke u spavaću sobu i kupila im male poljske krevete da spavaju na njima. Kris se na kraju iselio iz kuće jer se nije mogao nositi sa njenom ljubavlju prema lutkama. Lažne bebe su toliko realistične da su je jednom prilikom zaustavili policajci kada je vozila četiri lutke na zadnjem sjedištu. 

“Policajac mi je rekao da moram nabaviti pojaseve za svako od djece i bio je zapanjen kada sam mu rekla da su to lutke a ne prave bebe.”

cure.ba

Komentari

komentara