Magazin

Promiče nudizam – Svećenik koji je najsretniji kad na sebi nema ništa!

Napisao admin

Iako su ga njegovi župljani navikli vidjeti u crnom haljetku i ovratniku, svećenik Bob Horrocks najsretniji je kad na sebi nema ništa.


Bob Horrocks (Foto: 4Thought)

Ovaj 55-godišnjak već je dugi niz godina nudist, a svoj godišnji odmor provodi sa ljudima sličnih stavova. Iako je mnogima njegova golotinja nespojiva sa njegovim zanimanjem, Bob tvrdi kako u njegovim postupcima nema ničeg anti-kršćanskog, prenosi Daily Mail.
 
“Ne znam zbog čega bi golo ljudsko tijelo izazivalo sablazan ili podsmijeh. Razumijem da je ljudima vjerovatno  neugodno, jer to nije normalan i uobičajen dio njihove egzistencije. Ali, Bog nam je podario tijela kojih se ne trebamo stidjeti”, tvrdi Horrocks. Ovaj je razgolićeni svećenik nudizam otkrio prije šest godina, kad se odmarao na Kanarinskim otocima.
 
“Osjećao sam nevjerovatnu slobodu. Ali, pomislio sam da to nije u redu, ja sam ipak svećenik. Pregledao sam cijelu Bibliju i nisam pronašao ništa sporno u golotinji”, naglasio je ovaj svećenik bez odore. Svoju je golotinju Horrocks od tog trenutka objeručke prigrlio i sad je se više ne stidi. Upravo iz tog razloga, nedavno je odlučio i učestvovati u TV dokumentarcu “Is it a sin to bare our flesh?” i to kao predstavnik “Kršćanske nudističke udruge”, piše Index.

cure.ba

Komentari

komentara