Magazin

MILIONSKA ODŠTETA – Ruski antigej aktivisti tužili Madonu!

Napisao admin

Ruski antigej aktivisti traže deset miliona dolara odštete od kraljice popa zbog podržavanja LGBT populacije na koncertu u Sankt Petersburgu, što je tamošnjim zakonom zabra


Madona u Rusiji (Foto:Cure.ba)

Madona je nedavno održala koncert u Sankt Petersburgu, oko kojeg se podigla velika medijska prašina, a sada “snosi posljedice” tog nastupa. Nekoliko antigej grupa udružilo se u tužbi protiv kraljice popa, i traže deset miliona dolara odštete zbog “nanetog duševnog bola”.

Oni tvrde da su građani Sankt Petersburga “nepovratno psihički i emotivno oštećeni” jer su morali da ugoste i slušaju Madonu.

– Svi koji su bili na nastupu, vidjeli ili čuli snimak, doživjeli su ogroman psihološki i emotivni stres – rekao je zastupnik tužilaca Aleksander Počujev.

Parlament Sankt Petersburga usvojio je početkom godine zakon koji zabranjuje propagiranje i zagovaranje istopolnih veza i transrodnog životnog stila. Madona je u martu osudila taj zakon na svojoj Fejsbuk stranici i najavila da će ga pomenuti tokom svog koncerta, što je i uradila.

Na koncertu, kojem je prisustvovalo 25.000 ljudi, pozvala je publiku da podigne ruke u znak podrške LGBT zajednici.

– Možda sada ne uviđate opasnost, ali šta ćemo ako nakon tog koncerta neki dečko odluči da postane gej, neka djevojka da postane lezbijka, i automatski će se rađati manje djece koja bi sutra trebalo da brane granice naše zemlje – pitao je Počujev.

LGBT zajednica u Rusiji prije nekoliko dana doživjela je još jedan udarac. Moskva je zabranila održavanje gej parada u narednih 100 godina.

cure.ba

Komentari

komentara