Magazin

Za nemar – Tužili hirurginju jer je objavila fotografije dojki pacijentica

Napisao admin

Desetak žena iz St. Louisa odlučilo je tužiti dr. Michele Koo za nemar i to nakon što su otkrile da je fotografije njihovih grudi objavila na internetu.


Dojke (Foto: drmichelekoo)

Hirurginja kod koje su žene došle na operaciju povećanja ili smanjivanja grudi, njihove “prije i poslije” slike odlučila je podijeliti sa svim korisnicima interneta.

Kako prenosi Jezebel, Koo nije imala loše namjere – samo je svijetu željela pokazati svoj “ručni rad”, ali problem je bio to što se nakon objavljivanja slika, niko ispod njih nije sjetio maknuti ime pacijentica. To je prilično uzrujalo žene, jer se sad svatko ko u “Google search” ukuca njihovo ime, osim njihovim podacima, može “pogostiti” i slikama njihovih poprsja, prenosi Index.

Iako se na objavljenim slikama ne vidi njihovo lice, nakon ovog “propusta”, žene čije je poprsje u pitanju digle su se na noge i odlučile pronaći zadovoljštinu sudskim putem. Advokat doktorice Koo, naglašava kako su slike objavljene iz profesionalnih razloga i kako vjeruje da će i sud odlučiti u njihovu korist.

cure.ba

Komentari

komentara