Magazin

Maca – Lana Del Rey i Karl Lagerfeld imaju nešto zajedničko

Napisao admin

Dok Karla Lagerfelda više ne možemo zamisliti bez njegove mačke Choupette, talijanski Vogue odlučio je krenuti njegovim stopama i 'darovati' Lani Del Rey u editorijalu mačku


Lana Del Rey (Foto: Vogue)

Iako je trenutačno najpoznatija mačka na svijetu ona Karla Lagerfelda (njegova Choupette snimila je editorijale za časopise i-D, V i Harper's Bazaar), čini se kako se modnim urednicima sviđa ovaj ‘trend’. Tako je američka pjevačica Lana Del Rey za potrebe snimanja editorijala za talijanski Vogue dobila kolegu – mačku.

A da to ipak i nije nikakav novitet u modnom svijetu, pokazuje to što je 1936. godine prvi put mačka dobila ulogu modela. Tada je britanska glumica Vivien Leigh (Scarlett O'Hara iz klasika ‘Zameo ih vjetar’) za Vogue pozirala sa svojom sijamskom mačkom.

Pred objektivom ugledne fotografkinje Ellen von Unwerth, Lana Del Rey pokazala je zašto je u tako kratkom roku postala modna ikona. Bez obzira na to sviđaju li vam se njezine pjesme ili ne, njezinu stilu moramo odati počast. Poput pokojne Amy Winehosue, i Lana njeguje stil pedesetih i šezdesetih – i sjajno joj stoji. Lagano natapirana kosa, mačkaste oči, dugi nokti i romantične retrokreacije njezin su zaštitni znak, a toga su se držali i u talijanskom Vogue.

cure.ba

Komentari

komentara