Magazin

BOR – Neobične moći sestara Dragoslave i Dragane

Napisao admin

BOR – Devetogodišnja Dragana Milošević i njena dvije godine mlađa sestra od tetke Dragoslava Grujić iz sela Mali Krivelj kod Bora, imaju neobičnu moć – njihovo tijelo privlači metal poput magneta.


sestre (foto:cure.ba)

Da imaju takve moći djevojčice su otkrile dok su se igrale u pijesku u dvorištu porodične kuće u Malom Krivelju, gdje provode raspust.

“Igrale smo se u pesku, pravile smo ručak. U jednom trenutku primetila sam da mi se kašike sa kojima sam se igrala ‘lepe’ za telo. To je pokušala i moja sestra, i za nju su se zalepile. Kasnije smo sve ispričale mami i tati”, priča devetogodišnja Dragana.

Prababa Jovana Lučanović ne pamti da se u selu nešto slično ikada dogodilo.

“Za svojih 80 godina nisam ni čula ni videla tako nešto. Jedino sam kod svoji unuka, dok su se igrale u dvorištu, videla da im se kašike ‘lepe’ po telu. Nisam vjerovala da tako nešto postoji”, kazala je ona.

Tanja Grujić, majka male Dragoslave, izjavila je da ona i suprug Nenad nisu zabrinuti za zdravlje djece.

“Ljekari su nam rekli da to nije ništa neobično i da je takvih slučajeva bilo i ranije. Trenutno ne brinemo, ali videćemo kasnije”, rekla je Tanja.

Ona je kazala da je prvo pomislila da je to dječja igra ili “neslana” šala njenog supruga.

“Probali smo da viljuške i kašike ‘prilepimo’ i na naša tela. Međutim, osim na Dragani i Dragoslavi, metalni predmeti na nama nisu ostajali pričvršćeni. Tek onda smo shvatili da to nije šala već istina”, ispričala je Tanja.

Suprug Nenad Grujić, radnik Borskog kombinata bakra, kaže da je bio iznenađen kada je ugledao devojčice čija tijela reaguju kao magnet.

“Ispadoh ja glavni krivac”, kaže u šali Nenad. “Od supruge sam saznao da se nešto neobično dešava u dvorištu. Ne znam kad su one počele to da rade ali sam se i ja sam uverio da se metalni predmeti prosto ‘lepe’ po njihovom telu. Kasnije su se hvalile gostima na ručku kako imaju posebne sposobnosti”, kaže Nenad.

Dragana i Dragoslava su odlične učenice. Dragana na jesen polazi u četvrti razred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Boru, a Dragoslava se priprema za drugi razred, koji pohađa u izdvojenom odjeljenju OŠ “Đura Jakšić” u Malom Krivelju.

cure.ba

Komentari

komentara