Magazin

Nije relativno – Lijepi ljudi su pametniji i imaju viši koeficijent inteligencije?!

Napisao admin

Ova studija nije naišla na odobravanje jer su naučnicii "previdjeli" da je ljepota relativna stvar te da se nalazi u očima promatrača


Lijepa žena (Foto: Cure.ba)

Zgodne žene i zgodni muškarci pametniji su od onih koji se ne mogu pohvaliti fizičkom ljepotom, donosi britanski The Sun.

Naime, istraživanje School of Economicsa iz Londona pokazalo je da lijepi muškarci imaju kvocijent inteligencije 113.6, u prosjeku, dok lijepe žene dosegnu nešto manje od 111.4. Tijekom istraživanja stručnjaci su stavili naglasak na fizički izgled, stupanj obrazovanja i kvocijent inteligencije.

– Fizička privlačnost povezana je s inteligencijom kod oba spola i to neovisno o društvenom statusu, veličini tijela i zdravstvenom stanju. Uočili smo i da je povezanost između ljepote i inteligencije nešto snažnije izražena kod muškaraca nego kod žena. Naš zaključak temelji se isključivo na znanosti. On nije neki novi naputak ljudima kako se trebaju ponašati prema lijepim ili manje lijepim ljudima – kaže voditelj istraživanja Satoshi Kanazawa.

Ova studija, dakako, nije naišla na sveopće odobravanje pa su tako neki poručili britanskim znanstvenicima da su zaboravili uzeti u obzir i onaj element da je ljepota relativna stvar te da se nalazi u očima promatrača.

cure.ba

Komentari

komentara