Magazin

Neobični – Hoteli širom svijeta (FOTO)

Napisao admin

Stvarno je fascinantno posmatrati neke od gradjevina koje ćemo vam predstaviti i razmišljati o tome, kako je uopšte nekome palo napamet da stvori nešto tako bizarno.
Vjerovatno se niste jednom zapitali (kad vidite slike), kako bi bilo živjeti i boraviti u nekoj čudnoj i neobičnoj kući, ali prilično smo sigurni da bi dan, dva ili tri bilo sasvim dovoljno za tu avanturu. Ali, ko zna, možda bismo se i navikli na to. Sada ćemo vam pokazati neke od najneobičnijih hotela u svijetu.


hotel (foto:cure.ba)

Hobit motel (THE HOBBIT MOTEL

 “Gospodar prstenova”, filmovi snimljeni su na Novom Zelandu i u njihovu čast, Hobit motel je izgradjen i dizajniran po uzoru na Hobitovo stanište iz filma.

Džambo hostel (Jumbo hostel) 

 Smješten odmah pored Štokholmskog aerodroma, ovaj neobični hotel je penzionisani Boing 747, koji je u službu vraćen kao jeftini motel za putnike koji se zadese tu. Ima 25 soba i 85 kreveta, s tim da je jedan apartman sa pogledom na aerodrom smješten u kokpitu.

Kružni hotel  (Quaker Square Inn) 

 Ovaj hotel je ustvari u originalu skup silosa, koji potiču iz 19. vijeka i ima ih ukupno 36.  Sve sobe u njemu su savršeno kružnog oblika.

Hotel pećina (Gamirasu Cave Hotel)

 Ove pećine postoje  preko 1000 godina, ali 1999. Godine službeno postaju hotel. Unutar ovih pećina se nalazi 25 soba.

Iglo – selo  (Iglu-Dorf) 

 Iglo- selo postoji u Njemačkoj i Švajcarskoj i radi od decembra do aprila. Igloi mogu da prime i do 6 osoba, a u nekima od njih nalaze se i bazeni.

Queen Mary Hotel 

 The Queen Mary, penzionisani brod- krstarica, sada je hotel na vodi, trajno usidren u Long Bič-u u Kaliforniji. Njenih 214 kabina je preuredjeno u moderne hotelske sobe.

cure.ba

Komentari

komentara