Magazin

OTKRIVAMO: – Osam stvari iz života Ejmi Vajnhaus koje niste znali

Napisao admin

Pročitajte neke detalje iz biografije tragično preminule pevačice, koju je napisao njen otac Mič Vajnhaus


Ejmi Vajnhaus (Foto: Cure.ba )

U ponedeljak će se navršiti tačno godinu dana od smrti pjevačice Ejmi Vajnhaus.
Knjiga pod nazivom “Ejmi, moja kćerka” (“Amy, My Daughter”) prikazuje neku drugu stranu njenog kratkog života.

1. EJMI NIJE PROŠLA PRVU AUDICIJU

Ejmi je svoju prvu audiciju imala za mjuzikl “Eni” kada je imala 10 godina. Kada je pijanista koji ju je pratio povisio njenu pjesmu za nekoliko akorda, ona je pala na audiciji. Njena baka žalila se direktoru školu. Ejmi na kraju nije dobila ulogu.

2. EJMI JE MAŠTALA O TOME DA OTVORI LANAC RETRO RESTORANA

Vajhausova je voljela da vozi rolere, da kliza i da vozi bicikl. Kada je izašao njen prvi album, ona je izjavila da želi da otvori lanac restorana sa konobaricama koje voze rolere (strana 18).

3. EJMI “DEKORISALA” SVOJ PRVI UGOVOR

Svoj prvi profesionalni ugovor ona je potpisala sa 17 godina. Demo koji je poslala produkcijskoj kuće bio je u kuticiji oblijepljen naljepnicama, srcima i zvijezdama (strane 30 do 32).

4. EJMI JE MENADŽER ZATVARAO U KONTEJNER

Kada je odbila da ode na važan sastanak oko njenog novog izdavačkog ugovora, Ejmin menadžer joj je pretetio da će da je strpa u kontejner ako ne ode. Vajnhausova je odbila, a menadžerka je “ispunila obećanje” i nije htjela da je pusti iz kontejnera dok ne pristane da ode na taj sastanak. Na kraju je Ejmi stigla na sastanak (strane 35-36).

5. EJMIN OTAC JE MISLIO DA JE “NJEGOVA ĆERKA DOBRO”

Stih iz pjesme „Rehab“, gde Vajnhausova peva “My daddy thinks I’m fine…” je upravo iz njenog života. Poslije prvog njenog prijema u bolnici zbog alkohola, kada je pala i udarila glavu, njen otac i menadžeri su razgovarali o povećanim problemima sa alkoholom. Mič Vajnhaus je tvrdio da je ona dobro i da je samo popila previše pića. (strana 53)

6. EJMI JE PLANIRALA “JEVREJSKI ALBUM”

Vajnhausova je htjela da izda jevrejski-praznični album u stilu božićnih albuma iz šezdesetih. Potencijalni nazivi pjesama su bili “Srce od uglja”, “Sama ispod imele” i “Dva Jevreja i božićna jelka”. (strana 74)

7. EJMI JE BRUS VILIS ODMAH PO UPOZNAVANJU POZVAO NA ROĐENDAN

Kada je bila po drugi put u SAD-u, upoznala je mnoge svoje poznate fanove , uključujući Kortni Lav, porno zvjezdu Rona Džeremija, Denija Devita, Majkla Bublea i navodno pripitog Brusa Vilisa, koji ju je upoznao i odmah pozvao na njegovu rođendansku zabavu.( strane 80-81)

8. EJMI JE POMAGALA NARKOMANIMA DA SE “ČISTE”, SEBI NIJE USPELA

Ova fondacija je oformljena poslije njene smrti i finansirana je djelimično od prihoda od njene muzike. Fondacija je pomogla u raznim misijama. Finansirala je djecu koji nemaju novčana sredstva da počnu samostalnu muzičku karijeru, kao i mlade ljude koje žele da se „očiste od narkotika“

cure.ba

Komentari

komentara