Magazin

DRASTIČNO – Beograđanka mora u zatvor zbog glasne muzike!

Napisao admin

Zbog muzike koja je zasmetala komšijama i neplaćene kazne od 2.000 dinara, beogradska modna dizajnerka dobila poziv za dvodnevni "odmor" o državnom trošku.


Zatvor ( Foto: Cure.ba )

Od malo glasnije muzike u svom stanu, pa do ćelije u Padinskoj skeli – kratak je put! Potrebno je samo da vas neko od komšija prijavi, policajci da vam napišu kaznu, vi ne platite kaznu od 2.000 dinara i – eto vas na državnom kazanu.

Sve ovo je na svojim leđima osjetila beogradska modna dizajnerka T. P. , koja je prije izvjesnog vremena organizovala zabavu u svom stanu, na kojoj su se, istina kao nezvani gosti, pojavili i policajci, koji su tu došli po prijavi nekog ažurnog komšije. Došli, izvidili, odokativno “izmjerili” decibele i, naravno, napisali kaznu!

– Kasnije sam dobila poziv da odem kod sudije za prekršaje, što sam i učinila. Tada mi je izrečena kazna od 2.000 dinara, koju, doduše, nisam platila – priča dizajnerka.

Uozbiljila se kada je prije nekoliko dana dobila poziv za dvodnevni “odmor” o državnom trošku.

– Dobila sam poziv da se javim u Padinsku skelu na dva dana. Ukoliko ne želim zbog zabave u zatvor, imam rok od osam dana da platim kaznu – objasnila je T. P.

Ova Beograđanka, koja nije željela da joj fotografija bude objavljena, nije usamljen slučaj, ali sve više građana se zbog neimaštine odlučuje da u ćeliji vrati dug državi.

cure.ba

Komentari

komentara