Magazin

Šokantno! – Povjerila je dijete ocu na čuvanje, samo NA JEDNU NOĆ. Nakon sat vremena, primila je strašnu vijest!

Napisao admin

Čejni Rej Ovenbi je zdravo i sretno dijete. Nakon razvoda njenih roditelja, djevojčica je morala da provede nekoliko dana sa svojim ocem.


Foto: arhiva

Otac je bio ozbiljno potrešen, jer beba nije prestajala da plače, da ju je udario tom snagom i izazvao prelom lobanje i krvarenje u mozgu.

nina-2

Beba je morala biti prevezena helihopterom do najbliže bolnice, jer nije pokazivala znake života.

nina-3

Kada je očajna majka stigla u bolnicu, vijest ne može biti gora: djevojčica je bila u vegetativnoj komi. “Drhteći, počela sam da plačem i povraćam. Samo sam zamolila Boga da je spasi i uzme mene.

Kad sam prišla njenom krevetu u bolnici, vidjela sam njeno malo tijelo priključeno na aparate i glavu u zavojima, a njena nožica bila je skoro crna. Tada mi je telefon zazvonio i iz policije su me obavjestili: “Džejms, otac djevojčice, je priznao da ju je on udario”.

nina-4

“Čovjek, koga sam voljela, moja prva ljubav, moj kolega sa fakulteta, čovjek kojeg poznajem tako dugo i sa kojim sam dijelila 10 godina svog života, je to učinio našoj kćerci. Moj svijet je razbijen u komade!”, rekla je slomljena žena.

nina-5

Osuđen je na 20 godina zatvora, ali Čejnina majka nikada nije izgubila nadu da će se njena kćerka probuditi iz kome. Doktori su rekli da neće preživjeti tu noć ili da će, u najboljem slučaju, zauvijek ostati u vegetativnom stanju.

nina-6

Doktori su odlučili da prihvate rizik i urade intervenciju, u kojoj bi djetetu bilo uklonjeno pola mozga. Uprkos svim prognozama, malena se ipak probudila iz kome!

Sada može da govori i kreće se, iako je polovina njenog tijela teško paralizovana. Međutim, ona nije izgubila volju za životom!

Danas, Čejni ima već 3 godine i uživa u životu punim plućima. Kada je vidite kako se smije, teško je povjerovati kroz šta je sve ovo dijete moralo da prođe, tako maleno.

 

haber.ba

Komentari

komentara