Magazin

Drugarica popularne pjevačice – ESTRADNA AUTO-MAFIJA: Breninoj krimi-drugarici prijeti robija!

Napisao admin

Tatjana Mioković i njen suprug Zoran Janković Kum optuženi su zajedno sa još osmoro saučesnika da su kradene automobile s falsifikovanim ispravama prodavali srpskom džet-setu, ali i mnogim drugim građanima.


BEOGRAD – Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Novosađanke Tatjane Mioković, njenog nevjenčanog supruga Zorana Jankovića, kao i drugih članova njihove organizovane kriminalne grupe, poznatije u javnosti kao estradna auto-mafija: Marije Bakalić, Milana Jarića, Gorana Lovrića, Boška Tarajića, Zoltana Molnara, Ivana Ćirića, Mladena Miščevića i Branislava Božovića.

 

Optužena Novosađanka i njen nevjenčani suprug, inače bliski prijatelji Lepe Brene, uhapšeni su prošle godine u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici organizovane, međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsifikovanjem kompletne dokumentacije.

 

Nakon sprovedene istrage, tužilaštvo je protiv svih optuženih podiglo optužnicu, a suđenje bi trebalo uskoro da počne pred Specijalnim sudom u Beogradu.

 

Negirala krivicu

 

Svim optuženima stavljeno je na teret kriminalno udruživanje, falsifikovanje isprava i pranje novca, za šta je zakonom predviđena višegodišnja zatvorska kazna.

 

Iako je bila označena kao drugi čovjek auto-mafije, Miokovićka je negirala da ima ikakve veze s preprodajom kradenih automobila, a navodno ju je u svemu maksimalno zaštitio i nevjenčani suprug. Nakon njihovog hapšenja otkriveno je da su oboje bliski prijatelji s najpoznatijim srpskim estradnjacima, među kojima su Lepa Brena, Saša Popović, Šaban Šaulić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. O raskalašnom životu na visokoj nozi Miokovićke i njenog supruga svjedočile su brojne fotografije na društvenim mrežama, gdje su takođe bili u društvu estradnjaka.

 

Njihovo hapšenje prošle godine izazvalo je opštu paniku u srpskom džet-setu, čiji su pripadnici navodno bili njihova primarna klijentela. Policija je zaplijenila 39 ukradenih automobila s prekucanim brojevima motora i šasije, čiji bi prevareni vlasnici trebalo da budu saslušani kao svjedoci na sudu.

 

Jemstvo

 

Optužena Miokovićka, koja je u medijima označena i kao kraljica auto-mafije, navodno je bila pripadnica džet-seta i pre poslovanja s kradenim automobilima.

 

Poslije dva mjeseca, koliko je provela u pritvoru, na prijedlog advokata, svoju kuću je položila kao jemstvo da bi se branila sa slobode.

 

Miokovićka je inače prijateljica i s kreatorkom Marijanom Mateus, a bila je nerazdvojna i s njenom sestrom Jasminom Opačić, koja je ubijena sa svojim suprugom i vođom „veterničkog klana“ Nenadom Opačićem.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara