Magazin

Nezapamćena tragedija – Majka ubijene djece kod Tuzle dala potresnu ispovijest

Napisao admin

Nakon stravične porodične tragedije koja se jučer oko 19 sati dogodila u Lipnici kod Tuzle, kada je Nesad Djedović (42) ubio kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), i pokušao izvršiti samoubistvo, tuzlanski ljekari bore se za njegov život.


Foto: arhiva

U lipničkom mjestu Krdžalići, gdje je Nesad živio, komšije i rodbina još uvijek ne mogu prihvatiti da je njihov mještanin, kojeg opisuju kao mirnog, tihog i vrijednog čovjeka, oduzeo život svojoj djeci, a zatim sebi pucao u glavu.

Nesad je, naime, imao tragičnu sudbinu. Njegove komšije su navele kako se njegova prva supruga razvela od njega i udala za njegovog daidžu, te sa njim otišla u Njemačku. U međuvremenu, Nesad se ponovo oženio.

Navodno, prije nesretnog događaja, Nesad je posudio 150 KM kako bi djeci kupio neke poklone.

Cijela priča danas je dobila još jednu stranu. Za medije se oglasila i majka tragično stradale djece.

Amra Djedović je, nakon što joj se suprug nije javljao na telefon da joj kaže gdje su njena djeca, krenula iz Njemačke za Tuzlu.

Kada je stigla u Austriju, njena majka joj je javila tužne vijesti.

“Amra, dogodilo se to što se dogodilo”, plačući je rekla majka Amri, piše Avaz.

Amra je za Avaz ispričala kako je u srijedu cijeli dan zvala svog bivšeg supruga Nesada, koji joj se nije javljao na mobitel, a kako je znala da posjeduje pištolj strahovala je za svoju djecu. 

“Zvali su me u srijedu ujutro i pitali mogu li vidjeti djecu. Nikada nisam zabranjivala da djeca budu sa njima, ali nakon njegove ženidbe naša kćerka jednostavno nije htjela više da čuje za njega. Ipak, dozvolila sam da djeca idu, jer ih je željela vidjeti i moja svekrva Nesiba sa kojom sam bila u odličnim odnosima”, ispričala je Amra.

Prije nego što je krenula za Tuzlu, Amra je pozvala svoju bivšu svekrvu i supruga da pita gdje su joj djeca. Kako je navela, svekrva nije znala ništa, a na suprugov telefon se javila njegova druga žena koja joj je rekla: “Ne znam ja ništa!” U pozadini se čuo glas: “S njom ne razglabaj!”

Amra se nakon toga odmah spakovala i krenula za Tuzlu. Na putu je čula da njene djece više nema…

 

radiosarajevo.ba

Komentari

komentara