Magazin

Poruka mira za Bosnu! – C. RONALDO: Rat u Bosni više ne smije da se dogodi!

Napisao admin

U toku velikih “huškanja rata” na području koje je pretrpjelo najveća ratna stradanja, genocide, velike gubitke i krvavu prošlost, jedna od najvećih fudbalskih veličina, ponovo se oglasio na temu potenciranja mira u svijetu…


Foto: arhiva

Već odavno je poznato da Cristiano Ronaldo čini sve da islamski svijet i stradanja nevinih u ratu javno osuđuje, a nedavno je prokomentarisao i to kako su bh. fudbaleri u cijelom svijetu jako cijenjeni i da je Bosna i Hercegovina veliki potencijal u fudbalu.

Svakako da smo ponosni na naš bh. tim koji nam državu  na terenu predstavlja u najboljem svjetlu, a kolege sa portala sportskadesavanja.com, prenijeli su vijest da se slavni CR7 oglasio povodom stalnih forsiranja rata na podneblju koje je u prošlosti pretrpjelo najveća stradanja i poručio da poruka mira treba obići cijeli svijet, pa i Bosnu!

Osim toga, kako navodi portal sportskadesavanja.com, naglasio je njegovo veliko poštovanje prema nogometnoj bh. reprezentaciji i njihovom angažmanu na terenu.

Nerijetko obraduje cijeli svijet svojim izjavama, a ovo je svakako jedna od takvih.

Da sve veličine u nogometu, filmu, muzici ili bilo kojoj branši iskorištavaju svoj medijski prostor kako bi apelovali na bitne stvari svakodnevnice, ovaj bi svijet imao drugu dimenziju…

Još jednom, hvala CR7!

senzacija.ba

Komentari

komentara