Magazin

Šok – Čim mu je prepisao kuću, sin ga je izbacio, a razlog je JEZIV

Napisao admin

Silovatelj Lazar S. (67), koji je u nedelju napastvovao devojčicu (16), od izlaska iz zatvora živio je na ulici, jer ga u kuću nije želio ni rođeni sin u strahu za svoje dvije kćerkice.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Naime, Lazar je u februaru ove godine izašao iz zatvora, nako što je odslužio desetogodišnju kaznu, i od tada je praktično bio beskućnik jer ga sin nije želio u blizini devojčica, koje su sličnih godina kao i dosadašnje žrtve njegovog oca.

Novi napad na maloljetnicu (16) čovjek koji je pola svog života proveo iza rešetaka pokušao je u nedjelju veče, u centru Valjeva (Srbija), i to samo sedam mjeseci nakon izlaska iz zatvora.

 

Srećom, djevojčica (16) iz Mionice, koja u Valjevu uči školu i koju je Lazar S. namamio u mračni haustor u blizini Hale sportova pod izgovorom da je poznanik njenog oca i “treba nešto da joj da za njega”, uspjela je da vrisne i da ga odgurne, zbog čega se preplašio i pobjegao sa lica mjesta.

 

“Dok je bio u zatvoru, Lazar je kuću u Valjevu prepisao na svog sina. Sa robije je izašao u februaru i odmah došao u kuću u kojoj njegov sin živi sa svojom porodicom, ali mu on nije dozvolio ulazak i prijavio ga je policiji. Pretpostavlja se da sin nije želio u kući oca sa takvom biografijom i ponašanjem, pogotovo jer ima dvije kćerke koje su sličnih godina kao i djevojke koje je Lazar ranije napastvovao i bio zbog toga osuđivan”, priča pouzdani izvor iz istrage.

 

Po njegovim riječima, Lazar se, međutim, smješta u šupu u dvorištu kuće koju je prepisao sinu, u nekoliko navrata loži vatru, pa ga sin, u strahu od požara, ponovo prijavljuje policiji.

 

“olicija interveniše i šalje dopis Centru za socijalni rad, tako da je Lazar od marta ove godine u njihovoj „nadležnosti“, praktično kao beskućnik i, šta više, prima i socijalnu pomoć. U međuvremenu, i njegova supruga podnosi zahtijev za razvod braka, a Lazar prijavljuje sina i traži reviziju ugovora po kojem mu je prepisao imovinu”, kaže izvor srbijanskog “Blica”.

 

Nekadašnji kondukter ugašenog saobraćajnog preduzeća „Strela“ rodom iz mioničkog sela Brežđe, u svom dosijeu ima sedam krivičnih djela silovanja ili pokušaja silovanja zbog kojih je bio pravosnažno osuđivan i robijao je.

 

Žrtve su mu bile žene, djevojke ili, kao u posljednjem slučaju nedozvoljenih spolnih radnji za šta se sumnjiči nakon napada na 16-godišnju učenicu, maloljetnice.

 

U srbijanskom pravosuđu podsjećaju i na jedan od slučaja, prije desetogodišnje robije, kada je nakon izlaska iz zatvora, praktično „na putu“ do kuće, napastvovao ženu, odmah bio uhapšen i samo „produžio“ u pritvor.

 

Ispituju se napadi u parku

 

“Blicov” izvor iz istrage kaže da se ispituje da li ima i još koje djelo na duši, s obzirom na to da je tokom ljeta policiji prijavljeno par za sada neriješenih slučajeva manijačenja nepoznatih muškaraca u Valjevu, mahom u večernjim satima u parku Pećina.

 

Žrtve će biti pozvane na prepoznavanje Lazara kako bi se utvrdilo da li je on.

 

novi.ba

Komentari

komentara