Magazin

Ispravne novčanice – Misteriozni crni kombi kruži Sarajevom i dijeli po 100 maraka

Napisao admin

Nekoliko desetina građana sa svih područja grada Sarajeva, javilo se našoj redakciji sa ushićenjem jer su im za sada nepoznata lica, na sred ulice, iz crnog kombija u ruke davali po 100 konvertibilnih maraka.


“Mislio sam da je u pitanju falsifikat, ali su mi u banci rekli da je novčanica ispravna.” kaže Omer sa Baščaršije.

Halida sa Ilidže tvrdi da umalo nije doživjela infarkt jer je mislila da hoće da je opljačkaju.

“Ja konto zajebancija i bacim, kad mlađi burazer viče nije prava je.” rekao nam je Mladen sa Alipašina.

Dva stanara Čengić Vile su u isto vijeme dobili, svaki po sto maraka, dok su sjedili u blizini apotekeSarajevo u tom kraju.

Kako saznaje Sarajevo365.com ovaj misteriozni crnikombi je počeo da kruži Sarajevom prije najviše 48 sati kada je prvu novčanicu od 100 KM dao Samiru sa Grbavice.

“Mene su kod Željinog stadiona tako prepali da sam mislio da mi je tu kraj, jednostavno su dvojica izašla na ona vrata pozadi, dok je jedan bio naprijed za volanom, i dali mi novac, zaledio sam se, a nije me stid priznat da nisam progovorio jedno 10 minuta nakon toga.” tvrdi Samir sa Grbavice, i dodaje da apsolutno nijedne riječi nisu progovorili, niti su šta tražili, a nisu ga ni maltretirali na bilo koji način, što su nam i ostali građani potvrdili.

Jedina neugodnost dogodila se u naselju Buća Potok, gdje se izvjesni Sulejman pokušao odbraniti od za sada nepoznatih osoba koje dijele ove novčanice, misleći u tom trenutku da se radi o pokušaju otmice njegove kćerke, koja je bila sa njim:

“Ma pogriješio sam, kakva otmica, ljudi mi dali više para nego gazda kafića gdje radim u zadnjih mjesec dana.” kaje se Sulejman zbog svoje reakcije, koji je tom prilikom udario jednog iz kombija, ali se kasnije izvinuo.

Ono što je jedino za sada poznato, jeste da niko nije napadnut fizički, niti je bilo ko oštećen na bilo koji način od strane osoba koje kruže sa ovim kombijem po gradu, a prema svemu sudeći, novac se dijeli nasumično, u večernjim satima, onima koji su imali dovoljno sreće da se nađu na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

Izvor: Sarajevo365.com

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera

Sarajevo365.com

Komentari

komentara