Magazin

Šokantno! – Transrodni muškarac rodio sina kojeg sam doji, presvlači i čuva (FOTO)

Napisao admin

Evan Hempel je počeo da uzima hormone 2003. godine kako bi fizičkim izgledom postao transrodni muškarac, ali nikada nije izgubio želju da u svom naručju ima bebu…


Ilustracija (Foto: arhiva)

Prije pet godina on i njegova partnerka odlučili su da prekine da uzima testosteron i počeli su proces vještačke oplodnje sa spermom donora.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, Hempel je zatrudnio 2015. godine i rodio sina na proljeće 2016.  Dok neki transrodni muškarci imaju problem da prihvate fizičke promjene trudnoće, Evan uživa u svojoj ulozi. 

 “Nisam znao kako bi trebalo da se osjećam, ali sam bio fasciniran time što moje tijelo to može da uradi”, rekao je Evan.  Veći problem imao je u objašnjavanju ljudima na poslu kako muškarac može da ostane u drugom stanju jer mnogi nisu znali da je nekada bio žena – mislili su da se ugojio od piva. 

“Ljudi govore da trudnice privlače posebnu pažnju, ali u većini slučajeva to se meni nije dogodilo. Ne volim da privlačim pažnju tijelom, ali mnogi svakako nisu shvatili o čemu se radi”, kazao je.  Hempel je imao problem s zdravstvenim osiguranjem koje nije moglo da pokrije troškove poput testova koji se rade u trudnoći jer je u svim dokumentima registrovan kao muškarac. 

 “Rodom sam žena, ali moj pol je muški”, istakao je.  Na kraju je ponovo promijenio dokumenta i izjasnio se kao žena. Porođaj je dobro prošao, a Evan doji svojeg sina. Nakon što prestane da doji, planira ponovo da počne da uzima testosteron kako bi njegove grudi povukle.  

 

haber.ba

Komentari

komentara