Magazin

Obavljao je svoj svakodnevni posao! – Otac im je preminuo. Kada je policajac ugledao bosonogu djecu u supermarketu, uradio je nešto nesvakidašnje!

Napisao admin

Mark Engravalle je svašta doživio u svom poslu. Naime on je policajac, ali jednog dana se desilo nešto nevjerovatno iako mu je taj radni dan počeo kao i svaki drugi. Pozvali su ga da uhapsi kradljivca u Waltmartu.


Foto: arhiva

Kada je stigao, ženu su već priveli. Ispostavilo se da je ukrala pelene, cipele, obući i odjeću iz radnje.

Mark je uočio nešto čudno na ženi. Njena djeca su bila bosa i prljavih stopala. Kada ju je upitao zašto je to uradila, počela je plakati. Mislila je da će ići pravo u zatvor. Ko bi onda brinuo o njeno šestoro djece?

Kasnije je Mark saznao da je ona izgubila muža prije dvije godine. Od tada ona i njenih šest djevojčica žive u automobilu. Nakon te tužne istine, odlučio ju je ne hapsiti, rekao joj je da se vrati u Waltmart i da kupi sve što je njoj i njenoj djeci potrebno.

Nije se mogao bolje ophoditi prema njoj, a ona mu nije mogla u potpunosti iskazati zahvalnost za sve što je učinio.

Srećom nije bio jedini koji je pomogao Sarah. Hiljade volontera joj je pružilo pomoć, kako finansijsku tako i putem slanja najneophodnijih stvari za život. Njoj i njenoj djeci je kako kaže samo potreban krov nad glavom, a ovaj policajac zaista ima zlatno srce koje je pokazao baš u trenutku kada je to bilo najpotrebnije.život promijeniti iz korijena.

magazin.hr

Komentari

komentara