Magazin

ISLAMOFOBIJA – Kupači bježali sa splitske plaže kada su se pojavile žene u burkiniju, a kraj njih muškarci s crnim torbama

Napisao admin

Dvije žene odjevene u burkini izazvale su protekle nedjelje opću paniku na plaži u Splitu.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Iako priča podsjeća na scenarij loše skrivene kamere kakve se mogu pronaći po internetu, ipak je istinita, a svjedoci koji su bili prisutni nešto prije 18 sati kada se sve odvilo na kupalištu pod koncesijom hotela “Radisson Blu Resort” na Trsteniku, točnije u blizini njihova plažnog kafića “Mistral”, ispričali su tijek događaja za Slobodnu Dalmaciju.

 

Sve je krenulo kada su se pored mora smjestile dvije gospođe odjevene u burkini, i to jedna u potpuno crnoj plivačkoj odori, a druga u svijetloplavoj.

 

Nakon nekog vremena pored njih su se smjestila i dvojica muškaraca noseći velike tamne torbe iz kojih su umjesto ručnika počeli vaditi – puške. Naravno, u pitanju nije bilo vatreno oružje, već podvodne puške s ostima i harpunom, namijenjene sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more,piše Slobodna Dalmacija.

Svjedoci tvrde kako je nelagoda zbog tamnih torba i kod ostalih kupača bila i te kako vidljiva, gotovo da se mogla opipati u zraku, a dio ih je odlučio i pokupiti svoje stvari i krenuti kućama, neki i s djecom u naručju.

Upravo burkini je uzrok velike afere koja već danima drma cijelu Francusku, a sve zbog kontroverzne zabrane tog kupaćeg kostima namijenjenog muslimankama koji otkriva tek lice i vrhove udova.

 

Da histerija oko prošlogodišnje izbjegličke krize, koju se prečesto povezuje s rastućim terorizmom u Evropskoj uniji, ima uticaja i na građane Balkana, pokazao je i ovaj slučaj, kao i to da je islamofobija u porastu

 

novi.ba

Komentari

komentara