Magazin

Nećete vjerovati šta mu se desilo – Davala je mužu jednu kašiku kokosovog ulja dva puta dnevno 30 dana!

Napisao admin

Iz godine u godinu sve je veći broj ljudi koji muku muče sa kardiovaskularnim bolestima, pretilosti i dijabetesom tipa 2 u svaki dan. Također, prema upozorenjima naučnika, vrlo je vjerovatno da će se do 2050. godine, kod 15 miliona Amerikanaca razviti Alzheimerova bolest.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Mary T. Newport, doktor neonatalne medicine je proučavala sve naučne literature o Alzheimerovoj bolesti tokom posljednjih deset godina. Ono što je otkrila jeste da kokosovo ulje sa svojim sadržajem može biti odličan lijek kada je u pitanju sprečavanje i usporavanje razvoja Alzheimerove bolesti, piše “Megagiga“…

Njen suprug Steve (58), patio je od progresivne demencije više od pet godina. Njegov MRI rezultati su pokazivali da je bolest blizu da se razvije u Alzheimerovu bolest.

 

Pored velikih problemima kada je u pitanju pamćenje, on je također patio od depresije. Kada je bolest već značajno napredovala, Mary je odlučila da pokuša terapiju kokosovim uljem i kupila je 100% djevičansko kokosovo ulje.

 

Svaki dan je davala svom suprugu ovo ulje, oko 35 mg za nešto više od mjesec dana. Rezultati terapije su bili nevjerovatni. Doktor tvrdi da je napredak bio toliko očigledan već nakon dvije sedmice.

 

Njen suprug je napravio značajan napredak i gotovo se u potpunosti oporavio nakon mjesec i po dana konzumiranja 35 mg kokosovog ulja dnevno.

haber.ba

Komentari

komentara