Magazin

LJETUJU NA HVARU – Mještani u šoku: Britanke potpuno gole krenule na ćevape!

Napisao admin

Na Hvaru se novčane kazne za neprimjereno razodijevanje još ne naplaćuju


Foto:arhiva

Vruće ljetne noći na Hvaru tokom vikenda su dodatno užarile turistkinje koje su šetale ispred ćevapa, hamburgera i kobasica obližnjeg ‘fast fooda’ gole, kao od majke rođene.

 

Snimio ih je čitatelj 24sata koji je uz fotografije dodao da su djevojke na odmor stigle iz Velike Britanije, a nage su šetale u sitnim noćnim satima.

 

gole-britanke

 

Obzirom da su odjeću nosile pod rukama, niko ih na golotinju očito nije natjerao. Teško da su šetnju Hvarom zabunom zamijenile nudističkom plažom, jer oštre promjene kožnih tonova na stražnjici i poprsju jasno ukazuju da se gole obično ne sunčaju. Da su se u ovakav egzibicionizam bacile u Dubrovniku ili Novalji, svaka bi na licu mjesta morala iskeširati 1000 kuna. Ukoliko ne bi imale novac sa sobom, na kućnu adresu stigla bi im kazna od 2500 kuna.

 

gole-britanke2

 

Na Hvaru se novčane kazne za neprimjereno razodijevanje još ne naplaćuju. Postoje tek ploče s obavijestima da šetanje gradom nije dozvoljeno u kupaćim kostimima. Možda je tu došlo do zabune. Nigdje nema znaka ‘zabranjena golotinja’. Komunalni redari tek upozoravaju nestašne turiste da se malo zaogrnu.

 

depo.ba

Komentari

komentara