Magazin

Turistički biser Tuzle! – Panonska jezera obaraju rekorde: Uvedene i nove pogodnosti

Napisao admin

d početka sezone do početka augusta kompleks Panonskih jezera u Tuzli posjetilo je oko 200.000 posjetitelja.


Foto: arhiva

Kako je rekao direktor JP Panonika Tuzla Maid Porobić, od početka sezone prodata je 173.731 ulaznica svih kategorija, a ako se uzmu u obzir sezonske i mjesečne karte, „slana jezera“ je posjetilo oko 200.000 ljudi, javlja Fena.

Ocijenio je da to predstavlja 50 posto plana rada Panonike, jer su posjete manje od planiranih, a kako ističe, faktor koji je doprinio tome je nestabilno ljeto sa do sada samo 20 sunčanih dana sa temperaturom iznad 30 stepeni.

“Nadamo se da ćemo u augustu ispuniti predviđeni plan, ukoliko nas vrijeme posluži, iako su prognoze da će vrijeme i u augustu biti promjenljivo”, kaže Porobić.

Smatra da je glavni dio sezone u predstojećim danima, jer do 15. augusta uglavnom se poveća broj posjetitelja iz inostranstva, a i građani Tuzle i okoline se u tom periodu vraćaju s odmora iz drugih destinacija.

U nedjelju 31. jula dostignut je ovogodišnji rekord u prodaju ulaznica, taj dan kompleks panonskih jezera je posjetilo 16.000 posjetitelja.

Tuzlanska jezera vikendom posjećuju gosti koji su iznajmili smještaj u Tuzli, a najčešći su gosti iz susjednih država, iz Hrvatske iz Osijeka i Slavonskog Broda, iz Srbije iz Valjeva te iz susjednih gradova.

Po riječima direktora Porobića 50 posto posjetitelja kompleksu Panonskih jezera u Tuzli dolazi van područja Tuzlanskog kantona.

U cilju omogućavanja lakšeg boravka na jezerima uvedene su pogodnosti za posjetitelje, tako da od prošle sedmice ulaznica od 16.00 sati košta dvije KM, za penzionere jedna KM, a za djecu do sedam godina ulaz je besplatan.

Sezona na „turističkom biseru„ Tuzlanskog kantona trajat će do 15. ili 20. septembra u zavisnosti od vremenskih prilika.

haber.ba

Komentari

komentara