Magazin

NAKON BURE ZBOG BRENDIRANJA MAJICA – Fikret Hodžić odgovara na kritike: U Srebrenici sam izgubio sve, ne govorite mi kako da se bavim njome!

Napisao admin

Fikret Hodžić, široj javnosti poznat kao novinar i voditelj Hayat TV, ali i kao autor autobiografske knjige "I ja sam iz Srebrenice“, u novom broju magazina Azra otvoreno odgovara na kritike da je brendiranjem majica srebreničkim simbolom zloupotrijebio ovu veliku tragediju


Foto:arhiva

Mnogo prašine u bh. javnosti diglo se oko izrade i prodaje majica sa motivima „Cvijeta Srebrenice“, zbog čega je čitav projekat zaustavljen prije nego što su ove majice i počele da se prodaju, kako je to ugovorom bilo regulisano, na HIFA pumpama.

Podsjećamo, riječ je o brendiranim majicama koje je dizajnirao poznati bh. modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad, te s potpisom FH – Fikreta Hodžića.

Bilo je također u planu da se majice prodaju po cijeni od 25 KM, pri čemu bi od svake kupovine pet maraka išlo ovom srebreničkom udruženju.

No, burne rekacije u javnosti i žestoke osude na društvenim mrežama i medijima, te tvrdnje da se akteri ovog projekta žele obogatiti na srebreničkoj tragediji, zaustavili su, za sada, ovaj biznis plan.

 

Fikret Hodžić, široj javnosti poznat kao novinar i voditelj Hayat TV, ali i kao autor autobiografske knjige “I ja sam iz Srebrenice“, u novom broju magazina Azra otvoreno odgovara na kritike da je brendiranjem majica srebreničkim simbolom zloupotrijebio ovu veliku tragediju.

–  U Srebrenici sam izgubio sve, ne govorite mi kako da se bavim njome, poručuje Hodžić, pojašnjavajući da se ne radi ni o kakvoj zaradi na strašnoj tragediji, već o pokušaju da se pomogne majkama Srebrenice.

Fikret Hodžić i sam je preživio golgotu Srebrenice, bježeći iz nje sa majkom i desetomjesečnim bratom, o čemu je pisao i u svojoj biografskoj knjizi.

depo.ba

Komentari

komentara