Magazin

DŽejla je u najboljem svjetlu predstavila sebe i svoj grad! – DŽEJLA RAMOVIĆ: Prijem kod načelnika Općine Goražde!

Napisao admin

Načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima danas je organizovao prijem za mladu goraždanku Džejlu Ramović koja je u ostvarila pobjedu u okviru muzičkog takmičenja ”Neki novi klinci”, koje organizuje Grand produkcija u Beogradu. Pobjedom u pomenutom takmičenju Džejla je u najboljem svjetlu predstavila sebe i svoj grad.


Foto:arhiva

Na prijemu je razgovarano o Džejlinim iskustvima sa takmičenja, atmosferi tokom nastupa i nakon proglašenja pobjednika, kao i o planovima nakon takmičenja.

 

Da su ponosni u Goraždu na Džejlu, naglasio je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović – ”Općina Goražde definitivno ima najbolju mladost i na to smo ponosni. Među tim mladima jedan je biser naša Džejla. Nikada nije rekla ne mogu odgovoriti i kada je u pitanju muzička škola, osnovna škola, zahtjevi Kantona i Općine na svim manifestacijama i svim obilježavanjima slušali smo Džejlin glas. Pozvali smo danas Džejlu i njenu porodicu da joj na svemu tome čestitamo i dodjelimo plaketu, jer ona zaista afirmiše kulturu i umjetnost, a šlag svega toga jeste ovaj uspjeh u Beogradu. Velika je stvar kada kaže Džejla Ramović iz Goražda ipak je tu promocija Goražda, a ona je naš ambasador. Od toliko hiljada mladih i toliko država, Džejlin glas je pobijedio i to je jedna sreća za sve nas. Ovim putem čestitam njoj i njenim roditeljima. Moja poruka za Dežjlu je ostani to što jesi, skromna, nadograđuj se u životu, ali svoj ponos, kućni odgoj i vjeru nosi u sebi.”

 

Riječi zahvalnosti Načelniku i građanima Goražda ovom prilikom uputila je Džejla Ramović – ”Naravno da mi znači što me Načelnik pozvao na prijem zato što mislim da je to jedna od najvećih podrški. Željela bih se zahvaliti Načelniku i čitavom Goraždu drago mi je što su svi ponosni na mene i što sam ispunila njihova očekivanja, što imaju povjerenje u mene i uvijek me zovu na manifestacije, a meni je drago učestvovati u svemu. Nakon ovog slijedi manja pauza. Za nagradu sam dobila dvije pjesme i to ćemo u narednom periodu snimiti. Za sada ne planiram učešće u nekom novom takmičenju i vidjet ćemo šta vrijeme nosi. Nadam se da će sve da bude u redu kao i do sada i neću prestati pjevati.”

Načelnik i saradnici ovom prilikom dodjelili su Džejli zahvalnicu za promociju Općine Goražde i poželjeli joj mnogo sreće i uspjeha u nastavku muzičke karijere, ali i u životu i izrazili opredjeljenje da Općina Goražde u skladu sa svojim mogućnostima uvijek daje doprinos razvoju mladih talenata, te podržava pozitivne projekte koji imaju za cilj afirmaciju Općine Goražde i mladih našeg Grada.

 

 

senzacija.ba

Komentari

komentara