Magazin Zdravlje

Petodnevna ljetna kura! – LJETNJI DETOKS DR OZA: Nakon pet dana 4 kg manje!

Napisao admin

Ovaj plan možete sprovoditi više puta godišnje, naročito kada ste umorni ili loše spavate


Foto:arhiva

Mada se ljudi obično odlučuju na prolećni detoks, dr Mehmed Oz, čuveni američki lekar, savetnik u emisiji Opre Vinfri, osmislio je petodnevnu letnju kuru čišćenja (prvenstveno creva) koja će vam pomoći ne samo da se oslobodite toksina već i da izgubite koji kilogram viška, taman pred more.

Ovo ne znači da posle toga možete da se vratite pljeskavicama i slanini (mada ni to nije loše, ali samo umereno), već se podrazumeva da ćete zadržati neke zdrave navike. Recimo da ujutru na tašte popijete vodu (mlaku) sa limunom ili da doručkujete smuti.

Ovaj plan možete sprovoditi više puta godišnje, naročito kada ste umorni ili loše spavate.

BEZ RIGOROZNE DIJETE! Pijte ovaj napitak sedam dana i kilogrami će se istopiti!

Plan detoksikacije:

# Prvi dan

Pre doručka popijte veliku čašu vode sa sveže isceđenim limunom. Za doručak napravite smuti u koji cete staviti nekoliko listova kelja, krišku do dve komorača, peršun, limun, zelenu jabuku, zelene špargle. Za ručak napravite u blenderu smuti od kelja, avokada, kokosovog mleka, dve urme, bademovog putera i malo leda. Za užinu izmiksajte špargle sa šakom oljuštenih badema. Za večeru pripremite smuti od spanaća, banane, semenki suncokreta i bademovog mleka.

Pre doručka popijte veliku čašu vode sa sokom od limuna

# Drugi dan

Pre doručka popijte veliku čašu vode s isceđenim limunom. Za doručak pripremite zeleni smuti i nastavite da ga pijete jer je izvrstan način da brzo snabdete ćelije hranljivim materijama i energijom. Za ručak pripremite supu gaspačo i sitno naseckanu salatu s tunom, šparglom, limunom i avokadom. Za užinu uzmite badem začinjen s malo đumbira, a za večeru pileću pljeskavicu s povrćem s roštilja (tikvice, šargarepa, luk, špargle).

ČUDOTVORNA DIJETA: Sve vam je dozvoljeno da jedete, a mršavite!

 

# Treći dan

Pre doručka popijte čašu vode s limunom, a za doručak zeleni smuti. Za ručak pojedite salatu od sočiva sa šparglama i dimljenim lososom. Za užinu pojedite krastavac i šargarepu sa s humusom, namazom od leblebija. Za večeru pripremite ražnjiće od junetine i povrća sa šparglama.

# Četvrti dan

Pre doručka popijte veliku čašu vode sa sokom od limuna, a za doručak opet zeleni smuti. Za ručak pripremite zelje punjeno filom od narendane šargarepe i paradajza i sos od šargarepe i đumbira. Za užinu jedite sušenu (ili grilovanu) ćuretinu, a za večeru salatu s tunom s roštilja, kuvano zeleno povrće s maslinama, avokadom i šparglama.

Ako vam špargle nisu omiljeno povrće, možete ih zameniti spanaćem, bananama, avokadom ili bademima

# Peti dan

Pre doručka popijte čašu vode s limunom, a za doručak zeleni smuti. Drugi obrok neka budu dva tvrdo kuvana jaja, a treći jabuka i puter od kikirikija. Za četvrti pojedite malu salatu s ćuretinom, sušenim paradajzom, šparglama, maslinovim uljem i vinskim sirćetom. Peti obrok su artičoke kuvane na pari, a šesti rakovi s roštilja i dinstano zeleno povrće, špargle, beli luk i limun.

IZBACITE IH IZ ISHRANE: Ove namirnice truju vaše telo!

Za šesti dan, kad više ne morate da se pridržavate posebnog režima ishrane, dr Oz preporučuje da se nastavi s manje strogom verzijom čišćenja, kako bi se napravio prelaz prema zdravijem režimu ishrane od onoga koji ste pre praktikovali.

Napomena: Ako vam špargle nisu omiljeno povrće, možete ih zameniti spanaćem, bananama, avokadom ili bademima, u zavisnosti od recepta. Takođe, ako neke namirnice ne možete da nabavite ili su preskupe, preskočite ih ili zamenite nečim sličnim.

 

informer.rs

Komentari

komentara