Magazin

Sve donirala siromašnima! – OSTAVILA SVE SIROTINJI: 4,3 miliona dolara vrijedno imanje poklonila djeci beskućnicima

Napisao admin

Lily Fardell iz Australije bila je poznata po čajankama koje je rado organizovala za svoje prijatelje i članove porodice. U kući, koju je naslijedila od pokojnog supruga, doživjela je 96-tu godinu. Poslijednjih 15 godina za nju se starao njen nećak, Michael Ellis, ali on nije naslijedio ništa. Lily Fardell, koju su prozvali dobrotvorkom s vrha brda, svu je svoju imovinu ostavila domu koji brine za djecu iz najsiromašnijih australijskih porodica, “u”.


Foto:arhiva

U testamentu je navela kako želi da njena kuća i sve što se u njoj nalazi bude prodato, a novac povjeren beskućnicima. Kuća, koja se nalazi u blizini Parka kralja Edwarda, elitnog dijela Newcastla, prodata je za 2,3 miliona dolara. Još dva miliona prikupljena su u aukciji predmeta koje je starica imala u kući i prodajom udjela u raznim fondovima, koje je imala u bankama…

“Ona nije mogla imati djecu, ali ih je jako voljela, pa je zato sve ostavila upravo djeci”, rekao je njen nećak Michael Ellis, za “Newcastle Harald”.

Na aukciji se pojavio veliki broj ljudi, koji su poznavali Fardellovu. Interes za kupovinu je bio veliki, a njena odluka da sve što je posjedovala ostavi siromašnima, onima koji su poznavali dobrotovorku s vrha brda, nije iznenadilo.

“Ovo je, ipak, najveća donacija koju je naš dom ikada dobio”, kratko je komentarisao direktor doma Peter Fishlock.

haber.ba

Komentari

komentara