Magazin

BRENA NE PJEVA BEZ UGOVORA – Folk diva otkazala koncert, organizator preti tužbom

Napisao admin

PJevačica je došla u njemački grad Hagen i spremala se za nastup, ali je završila na ispitivanju u policiji jer nije htjela na binu dok ne vidi ugovor.


Foto: arhiva

Lepa Brena našla se u nezgodnoj situaciji u njemačkom gradu Hagenu, gde je trebalo da ima nastup jer je sve otkazano u poslednjem trenutku.

Organizator događaja Husein Velagić tvrdi da je koncert otkazan zbog Breninog neprofesionalizma, dok su Lepa Brena i njen menadžer Bane Obradović otkrili da organizator nije imao regularnu dokumentaciju koja se mora nabaviti pre nastupa bilo kog pevača, pa Brena nije želela da nastupa jer nema ugovora.

– Velagić je ispričao da je Brena odbila da nastupi zbog toga što joj nije dao deo honorara pred nastup A on je odbio da joj da ostatak novca jer sala nije bila puna, a ranije joj je na ime kapare uplatio 7.000 evra – tvrdi izvor blizak organizaciji.

Velagić je pozvao policiju i prijavio pevačicu zbog prevare. Najavljuje da će u utorak, posle praznika u Nemačkoj, protiv nje podneti tužbu. Velagić, takođe, tvrdi da je policija od Brene uzela novac koji je dobila za taj koncert, a kako ga nije održala, kako on kaže, novac je trebalo da vrati publici koja je kupila ulaznice – piše bosanski list “Avaz”.

Međutim, Brenin menadžer Bane Obradović tvrdi da Velagić nije poštovao dogovor i da policija nije uzela novac od Brene.

– On uopšte nije dao novac! Ništa nije platio, ni rasvetu, razglas… To mogu da potvrde svi koji su te večeri bili u dvorani. Zapravo, problem je nastao onda kada je Brena od njega tražila da potpišu ugovor, jer ona nigde neće da radi ukoliko sve nije regularno. Velagić nije hteo da potpišu ugovor kako bi izbegao plaćanje poreza – rekao je Obradović, i nastavio:

– S druge strane, policija nije uzela samo Breninu izjavu, već je obavila razgovor sa svima koji su bili uključeni u organizaciju, s muzičarima, konobarima… Ona je ipak došla u Nemačku iako joj nije ranije isplaćen honorar, mada je bio dogovor da sve dobije unapred. Znači, nije tačno da joj je dao deo novca. Od njih nije dobila ništa – kaže Obradović, i ističe da Brena nije zadržana u policiji jer je noć kasnije nastupala u Holandiji.

Poznavaoci muzičkih dešavanja u Nemačkoj tvrde da Velagić nikad nije bio menadžer, već se bavi prodajom mesa, kao i da Brena nije prva koju je prevario na sličan način.

Povodom ovog skandala koji se dogodio Lepa Brena je rekla:

– Organizator nije imao ugovor ni regularnu dokumentaciju za organizaciju koncerta. To je rad na crno koji može imati ozbiljne zakonske posle

blic.rs

Komentari

komentara