Magazin

Istraga – JELENINOG UBICU NIJEMCI “SKIDAJU“ SA SNIMKA: Policija provjerava posljednji trag koji bi otkrio ko je usmrtio Zvezdu Granda!

Napisao admin

Ubica “Zvezde Granda“ Jelene Marjanović mogao bi da bude otkriven nakon što snimci sa tri sigurnosne kamere na nasipu u Borči budu analizirani u Njemačkoj! Naime, inspektori koji rade na ovom slučaju uspjeli su da pronađu i provjere sedam od osam osoba koje se pojavljuju na ovim snimcima, jedino je nepoznat identitet čovjeka na biciklu!


On se na snimcima veoma loše vidi, toliko da je nejasno da li uopšte vozi bicikl ili motocikl, pa će stručnjaci njemačke policije na institutu u Vizbaden pokušati da “izoštre snimak“ i tako omoguće da se otkrije identitet misterioznog čovjeka.

Ovaj trag mogao bi da bude posljednja prilika da policija nađe dokaz i otkrije ubicu pjevačice, koji je nepoznat još od 2. aprila, čitava 43 dana. 

 

Posljednja šansa

Sagovornik Informera iz istrage koja je debelo zagazila u drugi mjesec kaže da bi snimak sigurnosnih kamera mogao da bude krunski dokaz, ukoliko bude upotrebljiv.

– Analizirali smo snimke tri bezbjednosne kamere, jedna se nalazi na kući porodice Jahović koja gleda na nasip, druga na prodavnici koja se nalazi na početku puta za naselje Crvenka, a treća je sa okretnice gradskog autobusa. Na tim snimcima, pored Marjanovića, pojavljuje se tačno osam osoba. Sedam smo uspjeli da identifikujemo, saslušamo i provjerimo. Ustanovili smo da niko od tih ljudi nema veze sa ubistvom. Ostao je osmi čovjek… O njemu ne znamo ništa, osim da na sebi nosi odjeću plavičaste boje i da nešto vozi. Snimak je toliko loš da čak ne može da se ustanovi ni da li je to što vozi bicikl ili motor – objašnjava naš sagovornik i dodaje:

– Od velikog značaja je da se otkrije ko je taj čovjek, jer bismo tako praktično zatvorili krug mogućih ubica. Zato smo snimak poslali u Njemačku, na Forenzički institut u Vizbaden, gdje tamošnja policija specijalnim metodama pokušava da “izoštri“ snimak, da se filtrira, i tako omogući da “skinemo“ identitet čovjeka koji bi mogao da bude Jelenin ubica. To nam je možda i posljednja šansa da riješimo ovaj zločin, jer osim snimaka mi više nemamo nijedan materijalni dokaz da stignemo do ubice. Ukoliko ni ovo ne uspije, bojim se da će zločinac ostati neotkriven – smatra naš sagovornik i dodaje da je rješenje ovog slučaja i dalje “apsolutni prioritet srpske policije“.

 

Ubica je snimljen

Reporteri Informera obišli su tri tačke na putu za naselje Crvenka, gdje su postavljene sigurnosne kamere i uvjerili se da je ubica praktično morao da prođe tuda neposredno poslije zločina.

– Kamere pokrivaju cijeli put koji vodi do naselja Crvenka, a istraga je utvrdila da je ubica upravo tuda prošao poslije zločina i kasnije zašao u njive. Na to nam je ukazao i policijski pas koji je na osnovu tragova otkrio kuda se tačno kretao zločinac nakon što je Jeleni smrskao lobanju sa 30 udaraca u glavu. On nije mogao nigdje drugdje da prođe, jer sa druge strane je Dunav, a nema indicija da je krenuo na tu stranu. Dakle, trebalo bi da ubicu imamo snimljenog na kamerama. Podsjetiću, na tim snimcima su Marjanovići i još osmoro ljudi, od kojih je za sedam utvrđeno da nisu ubice – pojašnjava naš izvor iz istrage. 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara