Magazin

Pjesma je zaista odlična! – "Eurosongom upravljaju nesposobni, šefica nema reference, a njen asistent ne govori nijedan jezik"

Napisao admin

Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala, bh. predstavnici na takmičenju za pjesmu Evrovizije u Švedskoj, sa pjesmom "Ljubav je" nisu izborili finale.


Foto:arhiva

Ismeta Dervoz, koja je 1976. godine sa grupom Ambasadori predstavljala tadašnju Jugoslaviju, a četiri godine kasnije bila prateći vokal Seidu Memiću Vajti koji je istu zemlju predstavljao sa pjesmom Lejla, je plasman naše selekcije komentarisala za Source.ba.

“Čestitam tim mladim ljudima, što su smogli snage da vrate BiH na to takmičenje. BHRT nije imao sposobnosti za tri godine obezbjediti sredstva za pjesmu Evrovizije. Izvođači su na osnovu onog čime su raspolagali uspjeli na dobar način predstaviti BiH. Takmičenje je postalo takmičenje veliki produkcija, kojima mi ne možemo konkurirati”, kaže Dervoz.

Dervoz je također pokrenula projekat učestvovanja RTV BiH na “Takmičenju za pjesmu Eurovizije”. Dugogodišnja je producentica takmičenja i šefica Eurosong delegacija RTV BiH.

“Da je BHRT malo više radio i uradio svoj zadatak mi bismo sigurno bolje prošli. Naša ekipa je bila bez ikakve promocije i nečega što treba da podupre njihov nastup. Nadam se da će BHRT odlučiti da u Delegaciji rade ljudi koji su stručni, a  ne neko ko samo voli da se zove šefica Delegacije a nema nikakve reference. Njen asistent ne govori nijedan strani jezik”, navodi Dervoz.

Jedni smatraju da je ovo takmičenje muzike i zabave, a naš performans su okarakterisali kao težak i ozbiljan.

“Performans je dobro shvaćen.  Sami organizatori su napravili taj interval sa ljudima i svjesn su da treba nešto kazati o tome. Mogu se poslati poruke. Vidjećete poruku Ukrajine. Sigurno je bila vrlo dobro shvaćena naša poruka”, kaže Dervoz.

source.ba

Komentari

komentara